Baki Ertekin Açiklamasi 'Türkiye'de Bir Ali Koç'tur, Bir Berna Gözbasi'dir'

Kayserispor’un yeni Teknik Direktörü Çagdas Atan’in imza törenine katilan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, IYI Parti Kayseri Milletvekili Dursun Atas ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik’in Kayserispor ve sponsorlari hakkindaki iddialarina iliskin, "Türkiye’de bir Ali Koç’tur, bir Berna Gözbasi’dir. Bu kadini kirmaya, üzmeye, moralini bozmaya, motivasyonunu azalmaya hiç kimsenin hakki yoktur. Köstek olmasinlar” dedi.

Kayserispor’un daha önceden anlasma sagladigi Teknik Direktör Çagdas Atan ile resmi imzalar atildi. Imza törenine, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Garnizon Komutani Haldun Tasan, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Kayserispor Baskani Berna Gözbasi, Teknik Direktör Çagdas Atan kulüp yöneticileri ve protokol üyeleri katildi.

Berna Gözbasi’nin Kayseri’nin gururu oldugunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek, Kayserispor’a kendi maasindan da katkida bulunmak istedigini ifade etti.

Vali Çiçek, “Futbola yakin olmasini seven birisiyim. Futbol sadece bir futbol degildir diye bir deyim var. Gerçekten futbolu sadece bir futbol olarak, sadece top pesinde kosan insanlar olarak degerlendiriyorsaniz, yardim etmeyi, destek olmayi baska sey sayarsiniz. Ancak futbolu farkli siyasi görüsten olan insanlarin Kayserispor gol attiginda birbirlerine sarilabilecekleri tek platform olarak görüyorsaniz, bir birine tamamen zit görüslerin gol attigimiz da veya gol yedigimizde beraber sevinci ve üzüntüyü yasadigimiz an olarak görüyorsaniz olaya baska bir sekilde bakarsiniz. Inanin futbol sehrin bürokratlarini da birlestirir, sehrin siyasetçilerini birlestirir, is adamlarini birlestirir ve futbolla ilgiliyseniz o sehir ile gurur duymanizi saglar. Berna Baskan sadece Kayserispor’un baskani degil. Türk futbolunun ona ihtiyaci var. Getirdigi deger açisindan önemli bir örnek oldu. Gittigi yerlerde kendisine gösterilen ilgiyi görme sansimda oldu. Bu aslinda Kayseri’nin bir gurudur. Açik yüreklilikle söylüyorum; Berna Gözbasi Kayseri’nin gururudur, onurudur ve bizim çok önemli bir degerimizdir. Kayseri Il Valisi olarak baskanimizin her türlü destek ve yaninda olacagimi buradan belirtmek istiyorum. Ben Kayseri’ye disardan geldim. Bende kazandigi paranin bereketli olduguna inanan bir adamim o nedenle Kayserispor’a kendi maasimdan da katkida bulunmak istiyorum” dedi.



“Bu sehrin ufkunu karartmaya kimsenin hakki yok”

Milletvekilleri Dursun Atas ve Çetin Arik’in iddialari hakkinda açiklama yapan Memduh Büyükkiliç, elestirmenin kolay oldugunu önemli olanin destek olmak oldugunu söyleyerek, “Elestirmek kolay, bol keseden atmak kolay ama katki saglamaya gelince kimseyi göremiyoruz. O açidan takimlarimizi, sehrimizi koruma adina konusurken, herkes daha dikkatli konusursa herhalde yerinde olur. Ben Berna Baskanimizi tebrik ediyorum. Bugüne kadar fedakarca yapmis oldugu çalismalardan dolayi Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani olarak da tesekkür ediyorum. Belki bunaldi, daraldi, belki hakikaten zorda kaldi ama hiçbir zaman basarili bir is kadina yakisacak bir anlayis içerisinde birakip kaçmadi. O açidan kendisine sag olsun diyorum. Allah helalinden daha çok versin. Çünkü kazandiklarini sosyal sorumluluk içerisinde bu sehrin bir markasi olan Kayserispor’umuz ile paylasmaktan hiçbir zaman çekinmedi. Böyle fedakarlik yapan insanlara söylenecek tek söz tesekkür etmek ve ‘iyi ki var’ demek. Erciyes Anadolu Holding de sehrimizin ne zaman sosyal sorumluluk konularinda basi sikissa sponsorluk anlasmalariyla yasal çerçevede kendi kurum ve kuruluslarindan yetkilerini alarak destek oluyorlar. Bu anlamda da kendisine tesekkür ediyorum. Bence rastgele orada burada konusmak yerine bir nezaket göstererek gelip, ‘su konularla ilgili bizi bilgilendirir misiniz?’ diye yaklasmak herhalde daha dogru olur diye buradan paylasmak istiyorum. Bütün bunlara ragmen elinde bir bilgi ya da belge varsa ilgili mercilere iletip daha sonra da geregini takip etmesi yine dogru olur. Bu sehrin ufkunu karartmaya kimsenin hakki yok” diye konustu.



Ertekin: "Türkiye’de bir Ali Koç’tur, bir Berna Gözbasi’dir"

Imza töreninin ardindan konusma yapan Alpaslan Baki Ertekin, IYI Parti Kayseri Milletvekili Dursun Atas ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik’in Kayserispor ve sponsorlari hakkindaki iddialara yanit verdi. Konusurken söylemlere dikkat edilmesi gerektigini dile getiren Ertekin, “Bu ortamda birileri bu kulübe destek oluyorsa sehrin siyesi kisilerinin de en azindan bir tesekkür etmesi beklenir. Soru-cevap kisminda cümleyi size okudum. Bu cümleden ne anlamali? Kim üstüne almali? Niye böyle bir cümle kullanmaya ihtiyaç duyuluyor? Kendileri bugün burada neden yok? Kayserispor adina söylenecek bir sözü varsa keske bu mikrofon bana degil kendilerine uzatilsaydi ve keske kullanmis oldugu cümleyle ne demek istediklerini açiklasalardi. Köstek olmasinlar, gerçekten çok zor. Bizler için sponsor olmak zor. Sponsor olabilmek için kulüpleri ikna edebilmek zor. Simdi düsünecek olursak, Berna Baskan bir sponsorla imza asamasina geldiginde artik adamlarin vazgeçebilmesi için önlerinde çok saglam bir nedenleri var. Diyecekler ki ‘Alparslan Bey’in basina gelen yarin da benim basima gelecek.’ Yani sehirdeki seçilmis milletvekili kulübe yardim edildi diye ‘imali bir iliski var’ diyecek. ‘Ben sirketimi neden böyle bir töhmetin altina sokayim’ diyecek. Konusurken çok dikkatli konusmak lazim. Günün sonunda biz ne kadar profesyonelce yönetiliyorsak Kayserispor futbol kulübü de o kadar profesyonelce yönetiliyor. Aslinda benim sitemim söylenenleri görmediyseniz, görün haberiniz olsun ve buna bir tepki gösterin demekti. Maksat hasil oldu. Türkiye’de bir Ali Koç’tur, bir Berna Gözbasi’dir. Bu kadini kirmaya, üzmeye, moralini bozmaya, motivasyonunu azalmaya hiç kimsenin hakki yoktur. Hem cebinden para vereceksin hem 3 milyon Euro bagis yapacaksin hem 100 milyonun üzerinde alacakli olacaksin hem de üstüne bir dünya laf isiteceksin. Ondan sonra biri çikacak, ‘Aranizda alengirli bir sey mi var.’ Bunlar yapilmasin dogru degil” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA