Ayvalik'ta Plaj Voleybolu VW Beach Pro Tour Balikesir Futures Sampiyonasi Sona Erdi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanligi is birligiyle düzenlenen Plaj Voleybolu VW Beach Pro Tour Balikesir Futures Turnuvasi kadinlar ve erkekler kategorilerindeki yari final ve final karsilasmalariyla sona erdi.

32 ülkeden 102 sporcunun katildigi sampiyonayi 14 hakem yönetti. Rüzgarli ve oldukça sicak bir atmosferde gerçeklesen karsilasmalar ikiser kisilik takimlar halinde zevkli ve bir o kadar da çekismeli geçti.

Turnuvanin son gününde; erkekler grubunda final karsilasmasi Sirbistan ile Yeni Zelanda takimlari arasinda oynandi. Sirbistan takimi rakibini 21-17 ve 21-18’lik setlerde maglup ederek sampiyon oldu.

Sampiyonanin kadinlar etabinda ise ili ABD’li takimin final karsilasmasinda, Savannah Simo - Megan Kraft ikilisi sampiyon oldu. Bu karsilasmanin setlerini sari takim 21-17 ve 21-12’lik setlerle maçi 2-0 kazanarak sampiyonlugunu ilan etti.

Turnuvayi sampiyon olarak tamamlayan Djordje Klasnic -Lazar Kolaric (Sirbistan) ikilisine madalyalarini Türkiye Voleybol Federasyonu Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas ile Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, ödül çeklerini Balikesir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Baskani Yahya Akduman sundu.

Turnuvayi ikinci sirada tamamlayan Bradley Fuller-Sam O’dea (Yeni Zelanda) ikilisine madalyalarini Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu ile Ayvalik Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Onur Yakan, ödül çeklerini Ugur Okullari Yönetim Kurulu Baskani Ali Gür verdi.

Erkekler kategorisinde turnuvayi üçüncü sirada tamamlayan Thomas Hartles - Alani Nicklin (Yeni Zelanda) ikilisine madalyalarini Ayvalik Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Sükrü Balkan ödül çeklerini Balikesir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ugur Baysal takdim etti.

Turnuvayi kadinlar etabinda sampiyon olarak tamamlayan Savannah Simo - Megan Kraft (Amerika Birlesik Devletleri) ikilisine madalyalarini Türkiye Voleybol Federasyonu Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas ile Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman takdim etti.

Turnuvayi ikinci sirada tamamlayan Brook Bauer - Katie Horton (Amerika Birlesik Devletleri) ikilisine madalyalarini Balikesir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ugur Baysal, ödül çeklerini Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu verdi.

Kadinlar kategorisinde turnuvayi üçüncü sirada tamamlayan Daniela lvarez Mendoza - Tania Moreno Matveeva (Ispanya) ikilisine madalyalarini Ayvalik Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Sükrü Balkan, ödül çeklerini CEV Teknik Delegesi Bence Bagics takdim etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu yöneticileri, 4 gün süren sampiyonaya sporseverlerin gösterdigi ilgiye tesekkür etti.

Kaynak: İHA