Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Wout Weghorst Ile Ekonomik Olarak Anlastik Ama Olumlu Cevap Alamadik'

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, transfer gündeminde olan Wout Weghorst ile ekonomik olarak anlastiklarini ancak futbolcudan henüz olumlu bir dönüs almadiklarini söyledi. Ersin’e taleplerin oldugunu belirten Çebi, Ridvan’in ise transfer sürecinin bitmek üzere oldugunu ifade etti.

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, bir sponsorluk anlasmasinda basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Türkiye Futbol Federasyonu’nunda kurullarin istifa etmesini gerektigini ifade eden Çebi, “Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi görevine basladi.

Özellikle TFF’nin çok sikintili bir süreçten geçmesi ve arkasindan da erken bir seçime gitmesi söz konusu oldu. Bu seçim gerçeklestirildi ve yeni bir yönetim, baskan var. Hayirli olsun diliyoruz. Seçilen herkes kendine göre birilerini isteyebilir ancak Türk futbolu adina yeni seçilen yönetime biz Besiktas olarak destek olacagimizi, baskana gereken destegi verecegimizi Türk futbolu ve kulübümüz adina yapmamiz gerektigini düsünüyorum. Kaostan kimseye fayda çikmiyor, geçen sene gördük. Itis kakis var ise kurumlar arasinda, hem kurumlar hem de Türk futbolu zedeleniyor, bu sene olmamasi lazim. Ben ilk baslardan beri kurumlarin hepsinin istifa etmesi gerektigini, yeni baslangiç yapilmasi gerektigini söyleyenlerdenim. Ümit ediyorum ki tüm kurullar TFF’ye istifalarini verirler, yenileri göreve gelir. 1 sene sonra yapilacak olan seçimde kurullarinda artik genel kurulda seçilmesi gerektigi bir uygulama olacak, daha da güzel olacak. Umuyorum kurullarin tamaminin istifa edip yenilendigi bir süreç yasariz. 1-2 tanesinin istifa ettigi süreci kabul etmiyorum. Eski hakemlerin yeni kardeslerine koltuklarini birakmalarini istiyorum. Artik Türk futbolunun önünü yeni olan her seye açmak ve huzuru Türk futboluna kazandirmak adina hakemlerin de yenilendigi, gençlerin görev aldigi sürecin baslamasini diliyorum” dedi.



“Atiba 1 yil daha devam edecektir”

Atiba’nin sözlesmesi konusunda açiklama yapan Çebi, “Atiba bizim sevdigimiz, uzun yillarini Besiktas’a vermis, oldukça katki vererek bu süreci geçirmis bir oyuncumuz. Dolayisiyla TFF’nin cumartesi günü yapmis oldugu toplantidaki almis oldugu kararlar limit konusunda takimlarin önünü açmistir. Ayni sekilde 8+3 yabanci kurali ve 14 tane kadroda olabilmesi kurali Atiba ile elimizi sözlesme yapma konusunda güçlendirmistir. Kural olarak asildi ama ekonomik olarak da asmamiz gereken süreç. Benim için Besiktas’in ekonomisi de çok önemli. Atiba’nin da bu ekonomiye katki verecek bir birey oldugunu biliyorum. Umarim bu süreci istedigimiz süreçte geçirebilirsek Atiba 1 yil daha devam edecektir. Kendisinin özellikle Dünya Kupasi’nda oynamak istedigini biliyoruz. Bir Besiktasli futbolcunun Dünya Kupasi’nda oynamasi da marka degeri için önem ifade ediyor” diye konustu.



“Wout Weghorst ile ekonomik olarak anlastik ama olumlu cevap alamadik”

Transfer konularina deginen Ahmet Nur Çebi, “Yapilmis olan transferler ve mevcut bitenler var. Bunlarin hepsi önemli transferler. Gedson’un genç olmasi, çok gelecek vaat etmesi ve basarili olmasi ümitlendiriyor. Ayrica Saiss ile ilgili de kaptanligi, aile babaligi, futbol adamligi bizim baktigimiz zaman dogru transfer oldugunu gösteriyor. Dolayisiyla birkaç tane daha transfer yapmaya çalisacagiz ama en önemlisi forvet. Weghorst ile olan kisimda kendisinden olumlu cevap alamadik ama ekonomik olarak el sikistik. Sadece ailevi süreci ve kendisinin de bekledigi teklifler var. Kendisiyle dün Ceyhun Kazanci vasitasiyla bu saatten sonra serbest oldugu ve Besiktas’in baska oyuncularla da ilgilendigini belirtmek istiyorum. Bu süreç içerisinde kendisi olumlu döndügünde baskasiyla sözlesme yapmazsak kendisiyle yola devam edebiliriz. Bugünden itibaren arayis ve görüsmelere baslamis bulunuyoruz. Sörloth alternatiflerden biri, tek alternatif o degil. Böyle algi olusturuyorlar sonra kiymetli oldugunu düsünüyorlar. Kiymetliler ama alternatifsiz degiliz. Sörloth istedigimiz bir forvet ama alternatiflerimiz çok fazla. Olursa en iyisi olsun diye ugrasiyoruz. Ekonomiyi göz ardi etmeyecegiz. Paralari basarak ödeyerek, uçuk kaçik fiyatlarla yapilan transferler kisiler ne kadar iyi olsa da benim açimdan basarili transfer sayilmaz” ifadelerini kullandi.

“Ersin’e talepler var, Ridvan’in transferi bitmek üzere”

Muleka ve Muleka gibi isimlerin gündemlerinde oldugunu söyleyen Baskan Çebi, “Tek alternatif degil ama o da var. Begendigimiz bir futbolcu. Scout ekibimiz, teknik direktörümüzün hepsinin elinde çok degerli oyuncular var. Ersin ve Ridvan altyapidan gelen degerlerimiz. Ersin’e de talep var, özellikle Ridvan’in bitmek üzere. Çok ufak tefek noktalar kaldi. Ridvan transferini maalesef malum muhalefetimiz ne yaparsak yapalim hiçbir sekilde dogru yapmadigimizi ifade ederek böyle süreç yasatiyorlar. Aldigimiz rakamlar her ne kadar 4 milyon Euro’ya yakinsa da 2.5 milyonluk rakamlar kontrat süresinin içerisinde gerçeklestirilme ihtimali var. Sonraki satistan da paydan dolayi 6 milyonu bulacak diye düsünüyorum. Bir iki ufak noktalar kaldi sanirim bu hafta içinde biter. Dolayisiyla bu genç çocuklarimizin yurt disina gidislerini tesvik etmeliyiz. Bu düsünceyle devir daimi tercih eden bir baskanim. Basarili olan, talibi olanlarin Avrupa’da Türk futbolunu temsil etmeleri gurur kaynagidir” seklinde konustu.



“Türk futbolu kaosun içinde”

Hakemlerle ilgili görüslerini belirten Ahmet Nur Çebi, “Hakemlerle ilgili geçmis oldugumuz sezon içerisinde haklarimizi korumak için defalarda TFF’ye gittigimiz, MHK baskanlari olmak üzere gerektigi sekilde Besiktas’in haklarini korumak için mücadele ettik. Hakemlerle ilgili her maç sonu televizyonlara çikildiginda, eller masaya vuruldugunda hakem problemlerinin çözülebildigini görebildiniz mi? Bu uygulamayi yapan birçok kulüp oldugunu ve bunu yaptiklari için de hakemlerin düzeldigini görmedim. Bütün mesele diyalog içerisinde çözmektir. En son geldigimiz noktada birçok hakem el çektirildi sonra geriye getirildi.

Türk futbolu kaosun içinde. Umarim yeni gelen TFF yönetimi ve baskani hakemlerle ilgili süreci daha iyi yönetecektir. Korunmayi, kollanmayi istemiyoruz ama hakkimizin yenmesi konusunda da mücadele verecegimizi belirtmek istiyorum. Bu sene de geçen seneki gibi olmaya devam ederlerse dozaji çok sertlesmis tepkiyle karsilasacaklar. Bunlarin olmamasi adina eski hakemlerin yerine genç, gelecegi olan hakemlerin görev basi yapmasini tercih ediyorum. Bunun yapay zeka yöntemiyle çözülebilecegini ifade ediyor TFF Baskani. A hakemi atanirken bir kisinin dudagindan isminin çikmamasi gerektigini konustuk. Bugün de gidip kendisine ifade edecegim. Hangi hakemi atarsaniz atayin ya A takim mutsuz ya da B takim mutsuz. Bu söylemlerin son buldugu bir süreç yasamayi temenni ediyorum” dedi.



“Besiktas’in TMSF’ye düsme sansi sifir”

Besiktas Üyesi Ethem Sancak’in söylemleriyle ilgili soruya cevap veren Çebi, “Besiktas 120 yillik kulüp. Diger kulüplerle yorum yapmam ama benim kulübümüm TMSF’ye düsme sansi sifir. Eger birilerinin böyle bir beklentisi varsa bosuna bekler. Ama ben Ethem Bey’in orada baska bir sey anlatmaya çalistigini anliyorum. Kendisi üyemizdir, kötü niyetle söylemedigini düsünüyor, umuyorum. Öyle bir sorun olursa biz buradayiz, Besiktaslilar olarak ortada birakmayiz anlaminda düsünmek istiyorum. Onun disinda baska düsüncede olana bu camia müsaade etmeyecektir. Taraftar böyle bir seye müsaade etmez. Iyi niyetle söylenmisse saygiyla anlamaya çalisirim. Besiktas TMSF’ye bir gün düserse, birakmam diyorsa birakmam seni kampanyasi olarak düsünürüz” diye konustu.



“Fenerbahçe’nin sampiyonluk talebi adaletli ve vicdanliysa olumsuz bakmayiz”

Fenerbahçe’nin geçmis sampiyonluklarini istemesiyle ilgili soruya cevap veren Ahmet Nur Çebi, “Biz Besiktas camiasi olarak adaletin ve vicdanin oldugu her yerde variz. Eger bu talep adaletli, vicdanli bir sekilde karsilanacaksa, adalet ve vicdan için yapiliyorsa buna olumsuz bakmayiz. Orada hedef 3 kurus daha fazla alalim, bir formada baskasindan daha fazla yildiz olsun içinse bu sikintili süreçlerde bu tür konulara gerek yok. Konu adalet ve vicdansa kimin hakki varsa esit sekilde olacaksa bizim için sakincasi yok” dedi.



“Abdülkerim, Kazimcan listemizde ancak alternatifleri var”

Transfer konusunda her zaman alternatifleri oldugunu vurgulayan Çebi, “Ortaya atilan her isim niyetimiz varsa da bize sikinti çikartiyor. Besiktas taraftarina seslenmek istiyorum. Isimler ortada dolastigi takdirde her güzel transferin zorlasmaya basladigini, Besiktas’in zarar gördügünü söylemek istiyorum. Bütün isimlerle ilgili iliskimiz devam ediyor. Larin ile iliskimiz söz konusu degil. Yarin bir gün olabilir. Abdülkerim Bardakçi listemizde, alternatifi olan bir futbolcu. Altay’daki Kazimcan da gündemimizde. Onun disinda 25 tane daha alternatif var” ifadelerini kullandi.

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, son olarak kombinelerle ilgili, “Kombinelerde Besiktas taraftarinin çok kisa sürede bitirecegi bir süreci görecegiz. Temmuz basinda kombine satislarini baslatmayi planliyoruz. Sabah 9’da baslayip öglen 12’de bitirmis olur taraftarimiz, böyle bir beklentim var” diye konustu.

Kaynak: İHA