Istanbulspor, Süper Lig'deki 8. Istanbul Takimi Oldu

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Bandirmaspor’u yenerek Süper Lig’e çikma hakkini elde eden Istanbulspor, önümüzdeki sezon en üst ligde mücadele edecek 8. Istanbul takimi olacak. Sari-siyahlilar 17 yil sonra Süper Lig heyecani yasayacak.

Spor Toto 1. Lig’in 2021-2022 sezonunda sampiyon olan Ankaragücü ve Ümraniyespor’un ardindan Süper Lig’e yükselen 3. takim belli oldu. Normal sezonu 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 maglubiyet alarak 60 puanla play-off oynama hakki elde eden Istanbulspor, play-off yari finalinde karsilastigi Büyüksehir Belediye Erzurumspor’u 4-2 ve 0-1’lik skorlarla eleyerek adini finale yazdirdi. Kocaeli Stadyumu’nda oynanan karsilasmada 34. dakikada Ibrahim Yilmaz’in golüyle 1-0 öne geçti. 45+3’te Keny’nin penaltidan attigi golle maça esitlik gelirken, Istanbulspor 45+9’da Ibrahim Yilmaz’in bu kez penalti golüyle skoru 2-1 yapti ve ilk yari da bu sonuçla tamamlandi. Maçin 2. yarisinda baska gol olmayinca Istanbulspor, Süper Lig biletini alan 3. takim oldu.

Ibrahim Yilmaz büyük etken oldu

Sari-siyahlilarin golcü futbolcusu Ibrahim Yilmaz, bu sezon takiminin en golcü futbolcusu oldu. Normal sezonu 16 golle tamamlayan 28 yasindaki futbolcu, play-off final maçinda da 2 gole imza atti.

6 Istanbul takimina 2 takim daha eklendi

Spor Toto Süper Lig’de Besiktas, Fenerbahçe, Galatasaray, Istanbul Basaksehir, Kasimpasa ve Fatih Karagümrük’ün ardindan bu sezon yükselen Ümraniyespor ve Istanbulspor ile birlikte 2022-2023 sezonunda Süper Lig’de 8 Istanbul takimi mücadele edecek.

17 yil sonra Süper Lig heyecani

Son olarak 2004-2005 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden sari-siyahlilar 17 yil sonra bu heyecani yeniden yasayacak. Bu süre zarfinda 3. Lig’e kadar düsen ve 5 sezon bu ligde mücadele eden Istanbul ekibi, 4 sezon 2. Lig, 8 sezon da 1. Lig’de oynadi. 1. Lig’de 3 kez play-off mücadelesi veren Bogalar, önümüzdeki sezon Süper Lig’de boy gösterecek.

Kaynak: İHA