Bandirmaspor - Istanbulspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1.Lig Play-Off Final karsilasmasinda Istanbulspor, Bandirmaspor’u 2-1 maglup ederek Süper Lig’e çikarken, maçin ardindan teknik direktörler karsilasmayi degerlendirdi.

Spor Toto 1.Lig Play-Off Final müsabakasinin ardindan teknik direktörler maçi ve play-off sürecini degerlendirdi. Süper Lig’in kapisindan dönen Bandirmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, “Süper Ligi’n kapisina bu kadar yaklasmisken buradan dönmek bizi gerçekten çok üzdü. 11 aydir beraber oldugum oyuncularima, gösterdikleri mücadelen ve karakterden dolayi tesekkür ediyorum. Emeklerine saglik. Taraftarimiza çok tesekkür ediyorum; tüm sezon boyunca ve maçtan sonra gösterdikleri destek için. Onlara Süper Lig çok yakisacakti. Bu sene olmadi. Oyunun çok fazla konusulacak bir yani yok. Maça baktigimizda; bir taraf kazanacakti, bir taraf kaybedecekti. Sevinen, rakip oldu. Onlari tebrik ediyoruz. Oyunun genelinde maçi VAR’daki hakem yönetti. Kendisi yönetmedi. Bütün kararlari VAR verdi. Fazla maçla ilgili konusacak bir sey yok. Ortada bir hakem yoktu. Tamamen VAR’in verdigi kararlarla oyunun sonucu belirlendi. VAR’in gördügü ve görmedigi diye bakmak lazim. Pozisyonlarla maçin sonucu ortaya çikti. Üzgünüz. Bandirmaspor bu sene bu kapidan geçemedi ama insallah önümüzdeki sene bu taraftarla yine bu kapiyi açip Süper Lig’e geçmek istiyoruz. Çünkü bu taraftara ve bu yönetime Süper Lig çok yakisacak. Bu sene yapamadik ama önümüzdeki senelerde bunu basarmak için elimizden geleni yapacagiz” dedi.

Maçin kirilma anlariyla ilgili soru üzerine ise Gürsel, “Bu bir final maçi. Istanbul takimi skoru lehine aldigi için biraz öyle toplu durdu. Skoru biz lehimize alsaydik tam tersi olacakti, biz daha toplu duracaktik. Çünkü artik final. Bunda kaybedecek bir sey yok. Puan maçi olmadigi için o açiklari vermek normal. Çünkü bekleyecek bir pozisyon yok. Maç eleme maçi. Galip gelen sampiyon olacakti. Tamamen onunla alakaliydi. Biz skoru 1-0 öne tasiyabilseydik, o kararlar bizim lehimize olup biz öne geçseydik o zaman oyunun sekli tamamen degisecekti” cevabini verdi.

“Sampiyonlugu sehitlere armagan ediyorum”

17 sezon sonra yeniden Süper Lig’e dönen Istanbulspor’un Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ise “Sampiyonlukla biten bu hikayenin, 96 yilik mazimizde bazi parçalar var. Çok geri gitmeyecegim. 14 yil önceye gidecegim. Fenerbahçe alt yapisinda genç bir antrenörken profesyonelde çalismaya karar vermistim. O dönem beklerken rahmetli, nurlar içinde yatsin Ömer Saraylioglu, 2009 yilinda beni genç takimin basina getirmek için çagirmisti. Bende profesyonel çalismak istedigim için Ömer amcamizin teklifini reddetmistim. 14 yil sonra yegeni Ömer Saraylioglu’nun davetiyle birlikteligimiz bu güne geldi. Istanbulspor, Türk futbolunun ihtiyaci olan, hep konustugumuz üretmek, denk bütçeyle yönetmek, kurumsal kimligi kuvvetlendirmek kavramlarinin karsiligini buldugu kulüp aslinda. Tek bir eksigi var belki; ilk bakildiginda tribünler çok dolu degil. Ama söyle görüyorum; burasi dönmeyi düsünmeyenlerin, önce vatan diyenlerin kulübü. 14’lük, 15’lik geri dönmeyi düsünmeyen Istanbul liseli sehitlere selam olsun. Sampiyonlugumuz tüm sehitlerimize armagan olsun. Istanbulspor üreten kimligiyle ve toplumsal hafizamizda yer etmis büyük olaylarin renkleriyle herkesin, dönmeyi düsünmeyenlerin birinci takimi olabilir. Bundan sonraki bütün gücümüzle, ayni kimlikle yarismaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Sezon boyunca en modern futbolu biz oynadik”

Iki takimin oyunu arasindaki farkla ilgili soruyu cevaplayan teknik direktör Korkmaz, “Finaller tek basina kurgulanmaz. 9 aydir var ettigimiz, olgunlastirdigimiz oyun kültüründen feragat etmedik. Finallerde çok yüksek siddetli baski altinda oynamaniz gerekir. Rakip final baskisini bizden daha fazla hissetti. Biz finalde olsa, kupa finali ya da lig finali, her yerde her zaman aylar boyu kendi olgunlastirdigimiz oyunu oynadik. Bizi kuvvetli kilan da buydu. Kimse yanlis anlamasin ama 1.ligin en modern ve göze hos gelen futbolunu oynayan bizdik sezon boyunca. Oyun oynamaya çaksirken basit goller de yedik ama biz sonucu korumak için oyun formasyonumuzu degistirmedik. Kendi oyunumuzda israr ettik ve oyunu olgunlastirdik. Bu oyun bizi finalde Süper Lige tasidi. Süper Lig’de de bundan vazgeçmeyecegiz” diye konustu.



Kocaelispor’a ögüt: “Kurumsallikta bizi örnek alin”

Küme düsen Kocaelispor’un sahasinda sampiyonluk kupasi kaldirmakla ilgili olarak ise genç teknik adam “Belki Türk futbol kamuoyu bir üst ligde Kocaelispor’u isterdi. Çünkü harika bir taraftar toplulugu var. Büyük bir camia. Ama bu büyük camialarin da bence bizim gibi kurumsal yapisini kuvvetlendirmis ve bir plan üzerine insa edilmis basarilardan örnek almalari gerekiyor. Sadece popüler hareketlerle, büyük transferlerle sampiyonluk gelmiyor. Dogru bir kurguyla sampiyonluk geliyor. Kocaelispor’a ligin ilk haftalarinda yenildigimizde de ligi zirvede bitirecegimizden emindik. Bugün de çok büyük cosku yasamiyorum. Çünkü bekledigim bir seydi. Asil sampiyon olmasaydik büyük bir yikim yasardim” dedi.



“Taraftari Bandirmaspor’un önümüzdeki senenin sampiyonluk yürüyüsünü baslatti”

Bandirmaspor taraftarina özel bir parantez açan Korkmaz, “Önümüzdeki sene Bandirmaspor yarisacaksa bugün maç sonu taraftarin tavrindan ilham alabilirler. Çünkü stadi terk etmediler. Kaybeden takimlarini tribüne çagirip alkisladilar. Bence önümüzdeki senenin sampiyonluk yürüyüsü baslatan bir hareketti. Eger bunu kulüp dogru kurgulayabilirlerse” sözlerini kaydetti.

Kaynak: İHA