14. Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri Heyecani Basliyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen 14. Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri, bu yil Izmit Atletizm Pistinde yapilacak. 3 gün sürecek organizasyonda binin üzerinde güresçinin kol baglamasi bekleniyor.

3-5 Haziran tarihlerinde Kocaelili sampiyon güresçi Ömer Arslantas onuruna yapilmasi planlanan 14. Sekapark Altin Kemer Yagli Güresleri öncesinde tanitim programi düzenlenecek. Yarin cuma namazindan sonra Izmit Kent Meydani’nda tanitim yapilacak. Fevziye Cami’nde kilinacak cuma namazi sonrasi kortej olusturulacak. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve baspehlivanlar Cumhuriyet Bulvarindaki kortejin önünde yer alacak. Davul, zurna ve cazgirlarla birlikte Izmit Kent Meydanina yürüyecek korteje, yaklasik 500 pehlivanin katilimi bekleniyor.

Izmit Atletizm Pistinde 3-5 Haziran tarihlerinde yapilacak 14. Altin Kemer Yagli Güreslerinde binin üzerinde güresçinin kispet giymesi bekleniyor. Bu yil baspehlivanligi kazanacak güresçi için maddi degeri 115 bin TL olan altin kemer hazirlandi.

Kaynak: İHA