Rize'de Düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvasinin Kazananlari Ödüllerini Aldi

Rize Masterlar ve Veteranlar Gençlik ve Spor Kulübü tarafindan düzenlenen ayak tenisi turnuvasinin kazananlari ödüllerini aldi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün destekledigi ve Rize’de ilk kez gerçeklestirilen turnuvaya yaslari 17 ile 60 arasi 70 kisi katildi.

Turnuvada aktif olmayan spor insanlari 10 takim halinde veteranlar katagorisinde, halen aktif futbol oynayan sporcular ise 8 takim halinde gençler katagorisinde yaristi. Her iki katagoride 4 grup halinde gerçeklestirilen turnuvada, önce veteranlar ve gençler sampiyonlari belirlendi. Her iki sampiyon oynadiklari süper final ile il sampiyonunu belirledi.

Turnuvanin düzenlenen final gecesinde veteranlar kategorisinde Grup Enerji ile 88 Gücü karsilasti. 5 set süren maçi 88 Gücü 3-2 kazanarak bu kategoride sampiyon oldu. Gençler kategorisinde ise Grup Ekstra ile Armoni FK karsilasti. Maçi 3-0 kazanan Grup Ekstra bu kategoride sampiyon olarak süper finalde 88 Gücü ile karsilasmaya hak kazandi. Süper finali 3-0 kazan Grup Ekstra il sampiyonu oldu. Turnuvanin sonunda kazananlara madalya ve kupalari takdim edildi.

Turnuva sonunda açiklama yapan dernek yöneticisi Süleyman Bas, "Çok keyifli bir turnuva oldu. Rize Masterler ve Veteranlar dernegi olarak farkindalik yaratmaya çalisiyoruz. Futbolcular, futbolu birakmis oyuncular, teknik direktör arkadaslarimizla güzel bir organizasyona imza attik. Gelecek yil daha kapsamli turnuvalarda düzenleyemeye devam edecegiz" dedi.

Bu sezon 3. Lig ekibi Karaköprü Belediyespor formasi giyen Ahmet Mümin Papaker, düzenlenecek etkinliklerin her yil tekrarlanacagini ifade ederek, "Kardesim söylemisti Bazilari hayal kurar bazilari ise basariya her zaman bir adim öndedir demisti. Biz de çok sükür basariya yakin olan tarafta olduk. Çok güzel bir müsabaka oldu. Bu turnuvayi organize eden Rize Masterler ve Veteranlar dernegine bu etkinlik için tesekkür ediyoruz. Insallah bu etkinlikleri her yil tekrarliyacagiz" seklinde konustu.

Yapilan etkiliklerin her yil tekrarlanmasi gerektigini sözlerine yansitan BAL ligi temsilcilerinden Rize Özel Idarespor oyunucusu Oktay Gümüs, "Bu kupayi hakettik. Rakiplerimiz çok zordu. Hak eden kazandi. Bu gibi etkinlikler her yil tekrarlanmali. Gerçekten çok güzel bir organizasyon oldu." ifadelerine yer verdi.

Rize futbolunda taninan isimleriyle beraber olup kaynasmalarinin kendilerini mutlu ettigini ifade eden ve bu sezon 2. Lig ekibi 24 Erzincanspor’da forma giyen Ozan Papaker, "Burada Rize futbolunun önde gelenleriyle beraber olmak ve uzun bir pandemi sürecinin ardindan böyle renkli bir organizasyonun düzenlenmesi hepimizi mutlu etti. Sampiyon oldugumuz için mutluyuz. Her yil bunu geleneksel bir hale getirmeliyiz çünkü Türk futbolunda Rize’den çok önemli kisilerin oldugu bilinmesi gerekiyor. Burada hala bazi insanlar birbirini tanimiyor. Yeni nesil eski hocalarini, abilerini tanimiyor. Herkesin birbirini tanimasi ve kaynasmasi için çok güzel bir ortam oldu" dedi.

Kaynak: İHA