TFF Açikladi, Yabanci Kurali Yeni Sezonda Da Devam Edecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni sezonda 8+3 yabanci kuralinin devam edecegini açikladi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Mehmet Büyükeksi baskanliginda Riva’da bir toplanti yapti.

Toplantinin baslangicinda kulüpleri temsilen bulunan Kulüpler Birligi Vakfi Baskani Ahmet Agaoglu, federasyona kulüplerin görüs ve önerilerini iletti ve ve TFF’nin yeni yönetimine basarilar diledi.

Daha sonra TFF Yönetim Kurulu, kendi arasinda yaptigi degerlendirmeler sonucunda su kararlari aldi:

"1. 2022 - 2023 Futbol Sezonunda Süper Ligde yabanci uyruklu futbolcu uygulamasinin, geçen sezondaki gibi sahada müsabakaya devam eden kadroda ayni anda en fazla 8 yabanci uyruklu futbolcu bulundurulmasi kosuluyla, sözlesmesi devam edenler de dahil en fazla 14 yabanci uyruklu futbolcunun tescil edilerek A Takim ve Müsabaka Isim Listesinde bulundurulmasi uygulamasinin devam etmesine; buna ilaveten kulüplerin 21 yas ve altinda olmalari kosulu ile, U14 milli takimi dâhil olmak üzere ülkesinin milli takimlarinda en az 10 müsabakada oynamis 3 yabanci uyruklu futbolcu ile de sözlesme imzalayabilmelerine ve bu futbolculari A Takim Listesine yazabilmelerine, kulüplerin sahada müsabakaya devam eden kadroda ayni anda en fazla 8 yabanci uyruklu futbolcu bulundurmalari kosuluyla, müsabaka isim listesine en fazla 14 yabanci uyruklu futbolcu yazabilmelerine,

TFF 1. Lig’de ise yabanci uyruklu futbolcu uygulamasinin, bir önceki sezondaki sekli ile uygulanarak, sözlesmesi devam eden futbolcular dahil 8 yabanci uyruklu futbolcunun tescil edilerek, lisans alabilmelerine, kulüplerin sahada müsabakaya devam eden kadroda ayni anda en fazla 5 yabanci uyruklu futbolcu bulundurmalari kosuluyla, müsabaka isim listesine en fazla 7 yabanci uyruklu futbolcu yazabilmelerine karar verilmistir.

2. TFF Yönetim Kurulu; 2022-2023 sezonu için ilan edilecek Takim Harcama Limitlerindeki kabul edilebilir sapma oranini %40 olarak belirlemistir. Ayrica; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimati Ek-XII-D Takim Harcama Limiti belirleme maddesinde, Takim Harcama Limiti için tanimlanan hesaplama yöntemlerinden yüksek olan tutarlarin alinmasi suretiyle, ilgili Takim Harcama Limitinin belirlenmesi kararlastirilmistir.

3. A Milli Takimimizin, Lüksemburg ile 22 Eylül Persembe günü oynayacagi UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup maçi Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacaktir."

Kaynak: İHA