Genç Pentatletler Avrupa Gençler Sampiyonasi Için Ispanya'da

Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi, 19 Haziran’da Ispanya’nin Barselona kentinde basliyor. 26 Haziran’a kadar sürecek olan sampiyonaya 2 kadin ve 2 erkek olmak üzere toplam 4 milli sporcu katilacak.

Avrupa Modern Pentatlon Konfederasyonu’nun Ispanya Modern Pentatlon Federasyonu ile birlikte düzenledigi ‘Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi’, 19 -26 Haziran 2022 tarihleri arasinda Ispanya’nin Barselona kentinde gerçeklestirelecek. Yüzme, eskrim, binicilik, kosu ve atis branslarindan olusan pentatlon sampiyonasina gençler kategorisinde yer alan sporcular mücadele edecek. Türkiye’den toplam 4 sporcunun katilim gösterecegi sampiyonada; 2 kadin ve 2 erkek sporcu mücadele verecek. Türkiye’yi Ispanya’da kadinlar kategorisinde Selen Gülel ve Yaren Nur Polat; erkekler kategorisinde ise Erhan Ispanakçi ve Yunus Çaliskan temsil edecek.

Sampiyona, 19 Haziran’da yapilacak Kadinlar Eleme Yarislari ile baslayacak. Ardindan 7 günlük yaris boyunca, sirasiyla erkekler kategorisi elemeleri, Kadinlar Yari Finali, Erkekler Yari Finali, Kadinlar Finali, Erkekler Finali, Kadinlar Bayrak Yarisi, Erkekler Bayrak Yarisi seklinde devam edecek. Sampiyona, 26 Haziran’da yapilacak Karisik Bayrak Yarisi ile son bulacak.

Kaynak: İHA