Avrupa Eskrim Sampiyonasi'nda Ikinci Gün Sona Erdi

Türkiye’nin ev sahipliginde gerçeklesen Büyükler Avrupa Eskrim Sampiyonasi’nin ikinci gününde Antalya Spor Salonu’nda yapilan müsabakalar sonucu kadinlar epe ve erkekler flöre kategorilerinde madalyalar sahiplerini buldu.

Flöre, kiliç ve epe branslarinda 437 eskrimcinin mücadele ettigi sampiyonada kadinlar epede Ukraynali Vlada Kharkova Avrupa sampiyonu olurken; Italyan Rossella Fiamingo gümüs, yine Italyan Mara Navarria ve Polonyali Martyna Wenglarczyk Swatowska bronz madalya kazandi. Erkek flörede ise finalde karsilasan Italyan sporcular Daniele Garozzo altin, Tommaso Marini gümüs; Fransiz Maximilien Chastanet ve Italyan Giorgio Avola bronz madalya elde etti.

Öte yandan sampiyonanin ikinci gününde ay-yildizli 8 eskrimci mücadele ederken karsilasmalar sonucu; kadinlar epede tablo-16’da organizasyona veda eden Gökçe Günaç 11. Damlanur Sönmüs 29., Aleyna Ertürk 59. ve Yagmur Sönmüs organizasyonu 73. sirada tamamladi. Erkekler flörede ise Martino Minuto 41., Alp Eyüpoglu 65., Alp Tuna Korkmaz 67. ve Batuhan Mazlumoglu 68. siranin sahibi oldu.

Organizasyon yarin erkekler epe ve kadinlar kiliç kategorileri ile devam ederken 22 Haziran Çarsamba günü son bulacak.

Kaynak: İHA