Ayse Begüm Onbasi Dünya Ikincisi

Türkiye’nin en basarili aerobik cimnastikcisi Red Bull sporcusu Ayse Begüm Onbasi, Portekiz’in Guimaraes kentindeki Aerobik Cimnastik Dünya Sampiyonasi finalinde elde ettigi 20,350 puanla dünya ikincisi oldu.

Türkiye’nin en basarili aerobik cimnastikcisi Ayse Begüm Onbasi, üst üste ikinci dünya sampiyonasindan madalya ile döndü. Portekiz’in Guimaraes kentinde düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Sampiyonasi’nda mücadele eden basarili sporcu, dünya ikincisi olmayi basardi. Elemelerde zorlanmadan finale yükselen Ayse Begüm Onbasi, finalde ise topladigi 20,350 puanla gümüs madalyayi boynuna takti.

Türkiye’ye bir büyük basari daha kazandirdigi için çok mutlu oldugunu dile getiren Red Bull sporcusu Ayse Begüm Onbasi, “Dünyanin en iyi cimnastikçileri arasinda mücadele etmek ve dünya ikinciligi elde etmek bizim için çok önemliydi. Ülkeme bu gururu yasattigim için çok mutluyum. Üst üste iki dünya sampiyonasinda da madalya kazanmis oldum. Çok çalistik ve emeklerimizin karsiligini aldigimizi düsünüyorum. Bu büyük basariyi basta antrenörüm ve ekibim olmak üzere bana her zaman destek olanlara ve tabii ki ülkeme armagan ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA