TFF Baskani Büyükeksi Açiklamasi ''Görev Yapmakta Olan Tüm Kurullarin Istifasini Talep Ediyorum'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olaganüstü Seçimli ve Olagan Mali Genel Kurulu’nda baskanliga Mehmet Büyükeksi seçilirken, yönetim kurulu listesi ve denetleme kurulu listesi de oylama ile seçildi. Büyükeksi yeni yönetim kurulu üyeleri ile güzel islere imza atacaklarini belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan tüm kurullarin istifasini talep ediyorum” dedi.

TFF Olaganüstü Seçimli ve Olagan Mali Genel Kurulu’nda baskanlik görevine Mehmet Büyükeksi seçildi. 209 delegenin 158’inin oyu geçerlilik kazanirken 51’i geçersiz sayildi.

Büyükeksi’nin yönetim kurulu listesi oylamasinda 168 delege oy kullanirken 133’ü geçerli 35’i geçersiz kaldi. Denetleme kurulu listesi oylamasinda ise 116 delege oyunun 100’ü geçerlilik kazanirken 16’si geçersiz kaldi.

Genel Kurul’un düzenlendigi toplantida salondaki delegelere konusan TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, “Adaylik sürecimin basindan itibaren güven, adalet ve seffaflik ilkeleri prensibiyle yola çiktigimi belirtmistim. Sizler de bugün bu prensiplere inandiginizi sahsim ve yönetim kuruluma güvendiginizi oylarinizla ortaya koyunuz ve birlikte basarinin yolunu açtiniz. Siz de göreceksiniz, bir sene sonra burada çok daha farkli seyler konusacagiz" dedi.



“TÜM KURULLARIN ISTIFASINI TALEP EDIYORUM”

TFF bünyesinde görev yapan tüm kurullarin istifasini talep eden Büyükeksi, “Bir aydan beri bunu çok iyi bir sekilde gördünüz. Baskilara boyun egmedik, egmeyecegiz. Biz dogrusunu yapacagiz. Eger dogru yaparsak çok farkli seyler olacagini siz de göreceksiniz. Ben hep söyledim. Biz bu yolda birlikte yürümeye kararliyiz. Allah’in izniyle Türk futbolunu arzulanan ve hak ettigi noktalara hep birlikte getirecegiz. Ben bundan sonraki dönemde de özellikle her zamankinden çok farkli bir yönetim kurulu listesi olusturdum. Her bölgeye hitap eden, bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte insallah çok güzel islerin altinda imza atacagiz. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan takip, disiplin, temsilciler, etik kurullari gibi tüm kurullarin istifasini talep ediyorum. Biz bundan sonra bu yola çikarken bembeyaz yeni bir sayfa açarak ilerlemek istiyoruz” açiklamasini yapti.

(Oguzhan Halil Özbek - Dogukan Gürel /IHA)

Kaynak: İHA