Pinar Karsiyaka, Ufuk Sarica Ile Sözlesme Uzatti

Pinar Karsiyaka, Basantrenör Ufuk Sarica ile 3 yillik yeni sözlesme imzaladi. Imza töreninde konusan Ufuk Sarica, toplamda 7 sezon geçirdigi Karsiyaka’da ilk günkü gibi heyecan yasadigini söyledi.

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pinar Karsiyaka, 3 yildir basantrenörlük görevinde bulunan tecrübeli çalistirici Ufuk Sarica ile yola devam dedi.

Yesil-kirmizili kulüp, KSK Fan Zone’da düzenlenen törenle Sarica ile 3 yillik yeni sözlesme imzaladi. Imza törenine Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, Basketbol Sube Baskani Kerem Copcu, Sube Yöneticisi Ilker Ergüllü, Genel Menajer Selim Çinar, yöneticiler ve Karsiyakali taraftarlar katildi.



Büyükkarci: "Taraftarin gönlünde taht kurmus hocamiz var"

Imza töreninde konusan Karsiyaka Spor Kulübü Baskani Turgay Büyükkarci, istikrardan yana olduklarini belirterek, 4 senelik baskanlik süresinin 3 senesini Ufuk Sarica ile geçirdiklerine vurgu yapti. Sarica ile beraber tarihi basarilar elde ettiklerine dikkat çeken Baskan Büyükkarci, "Hep üzerinde durdugumuz hedeflerimiz, istikrar, güven, sürdürülebilirlik ve basari. Bunlarin 3 tanesini yapinca sonuncusu kolay oluyor. Bunu Ufuk hocamizla daha önce defalarca yaptik. Taraftarin gönlünde taht kurmus hocamiz var. Taraftarimizla var olan bir kulübüz, tüm çalismalarimiz taraftarimizin basini dik tutmak için. Yönetici arkadaslarima da tesekkür etmek istiyorum. Bu ekonomik durumda yaptiklari çok büyük bir is" dedi.



Sarica: "7 seneyi doldurdum ama ilk günkü heyecani yasiyorum"

Büyükkarci’nin ardindan konusan Ufuk Sarica ise Karsiyaka’da olmaktan dolayi çok mutlu ve gururlu oldugunu belirterek, "Karsiyaka benim için hep özel bir yer oldu. Her yönettigim maçta gururlandim. Simdi yeni bir planlamayla yeni hayallerin pesinden kosacagimiz için sabirsizlaniyorum. Yönetimimize, camiamiza, taraftarimiza çok tesekkür ediyorum. Taraftarin bana gösterdigi sevgi ve güvene minnettarim. Burada 7 seneyi doldurdum ama ilk günkü heyecani yasiyorum. Yeni kosulacak kulvarlar, yeni hedefler ve hayallere kosmak için sabirsizlaniyorum. Vazgeçmek karakterimizde yok" diye konustu.



Sarica: "Piyasa çok hizli basladi"

Transfer hakkinda da konusan Ufuk Sarica, "Yeni yapilanma içindeyiz, acele etmeden dogru kararlari vermek istiyoruz. Geçen sezon için özelestiri yapabiliriz çünkü Avrupa için beklentilerimiz ön plandaydi. Sezon içinde sikintilar yasadik. Piyasa çok hizli basladi.

Ben bu kadar senedir antrenörlük yapiyorum ama böyle bir sezon görmedim. 3-4 kulüp çok hizli hareket ediyor. Camiamizla, taraftarimizla en üstlere rakip olmak için her zaman en dogru kadroyu kurup en iyisini yapmaya çalisacagiz" ifadelerini kullandi.

Büyükkarci: "Kenan Sipahi’yle ilgili iddia edilen rakamlar kesinlikle dogru degil"

Bir basin mensubunun yeni sezon bütçesi ve Kenan Sipahi’nin transfer edilecegi iddialarini sormasin üzerine Baskan Büyükkarci, söyle yanit verdi: "Bütçemiz geçen sezonla döviz bazinda ayni. Kenan Sipahi’yle ilgili iddia edilen rakamlar kesinlikle dogru degil. Kulüpler genelde bu rakamlari açiklamazlar. Açiklamalari dogru olmaz. Genel kurulda açikladigimiz bütçe de taslak bütçe. Çok yüksek oldugu laflari söyleniyor ama geçen senenin döviz bazindaki bütçesiyle ayni. Ikincisi bundan algilanan oyuncu bütçesi degil, yarisindan fazlasi seyahat giderleri. Her sene bir öncekinden daha yüksek bütçeniz olmasi gerekiyor çünkü enflasyon denilen bir olguyla yasiyoruz. Bütçeleri döviz bazinda degerlendirmek lazim."

Karsiyaka kariyeri basarilarla dolu

Sporculuk kariyerinde 2001-2002 sezonunda Pinar Karsiyaka formasi giyen Ufuk Sarica, antrenörlük kariyerinde de 2012-2016 yillari arasinda Pinar Karsiyaka’yi çalistirmisti. Söz konusu sürede Türkiye Kupasi, Cumhurbaskanligi Kupasi ve Süper Lig Kupasi kazanmayi basaran Sarica, EuroChallange turnuvasinda da takimini final oynatma basarisi göstermisti. Daha sonra 2 sezonluk Besiktas macerasinin ardindan 2019-2020 sezonunda yeniden Pinar Karsiyaka’ya dönen 50 yasindaki koç, geçtigimiz yil Basketbol Sampiyonlar Ligi’nde final oynamisti.

Kaynak: İHA