Gelisim Ligi U-17 Sampiyonu Usakspor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafindan organize edilen 2021-2022 sezonu Gelisim Ligleri Finalleri Antalya’da gerçeklesti. Gelisim Ligi U-17 Turnuvasi müsabakalarinda rakiplerine üstünlük saglayan Usakspor U-17, Bursa Yildirim Spor’u 2-1 maglup ederek sezonun sampiyonu oldu.

Antalya’nin Manavgat Ilçesi’nde oynanan final karsilasmasinda rakibine karsi güçlü ve üstün bir oyun sergileyen Usakspor U-17 Takimi, ilk yarida Takim Kaptani Ibrahim Demir’in golüyle yakaladigi 1-0’lik üstünlügü koruyarak soyunma odasina gitti. Ikinci yarida ise üstün oyunu Zekeriya Sançar’in gölüyle taçlandiran Usakspor U-17 Takimi, Bursa Yildirim Spor’un son dakikalarda verdigi karsiliga ragmen karsilasmayi 2-1’li üstünlükle noktaladi.

Sampiyonluk kupasini Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelisim Direktörü ve Eski Milli Futbolcu Oguz Çetin’in elinden alan gençler, sampiyonluk sevinçlerini gönüllerince yasadi. Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin ve Usakspor Kulüp Baskani Hikmet Kahraman da gençleri bu anlamli kutlamada yalniz birakmayarak sevinçlerine ortak oldu. Ayrica Usak’tan takimina destek için Antalya’ya giden taraftar grubu Asigolar ve oyuncularin aileleri kirmizi siyahlilarin coskusunu paylasti.

“Usakspor Emin Ellerde”

Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin da Usakspor’un Altyapisina yatirim yapacaklarini söylediklerini hatirlatarak, “Bu yatirimlarin meyvesini bugün Türkiye sampiyonu olarak almak bizi çok mutlu etti. Usakspor’un gelecegi çok saglam kuruldu ve kulübümüz emin ellerde. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Kulübümüz, eski günlerde oldugu gibi, firtina misali esecek. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Taraftarimiz da her zaman oldugu gibi bizi burada da yalniz birakmadi. Bizler yine Usakspor için çalismaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

“Emegimizin karsiligini aldik”

Alinan galibiyet neticesinde çok mutlu ve çok gururlu olduklarini aktaran Usakspor Yönetim Kurulu Baskani Hikmet Kahraman da “Usak tarihinde belki de ilk defa böyle bir sampiyonluk yasadik. Altyapiya uzun zamandir emek veriyor, destek sagliyoruz. Uzun süredir verdigimiz bu emegin bugün karsiligini aldik. Bugün gördük ki; Usak’ta dogru isler yapiyoruz. Emegi geçen ve bu kulübe katki veren herkese, özellikle Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çakin’a çok tesekkür ediyoruz. Bu sampiyonluk, Usakspor’a, Asigolar’a ve halkimiza armagan olsun” diye konustu.

Konuyla ilgili duygu ve düsüncelerini aktaran Usakspor Altyapi Koordinatörü Ridvan Geçkin, içerisinde bulundugu duygularin bir tarifi olmadigini dile getirerek, “Baskanimiz ve yönetimimiz hep arkamizda durdular. Bu kupayi Usak’imiza getirmek için çocuklarla birlikte çok çalistik ve bu kupayi bütün Usak halkina hediye ediyoruz. Duygular tarifsiz, bu duyguyu anlatmak imkânsiz gibi bir sey” dedi.

Kaptan Ibrahim Demir; “Destegini esirgemeyen herkese çok tesekkür ediyorum”

Maçin ve takiminin ilk golünü kaydederek sampiyonluga önemli bir katki veren Usakspor U-17 Takim Kaptani Ibrahim Demir de takima destek veren herkese tesekkürlerini sunarak, “Bu kupayi aldigimiz için çok mutluyuz. Ilk golün sahibi oldugum için de çok mutluyum. Takim arkadaslarimin ayaklarina ve ellerine saglik. Onlari tebrik ediyor ve bizden destegini esirgemeyen herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Sampiyonluk kafilesinin kazandiklari kupa ile birlikte bugün Usak’a dönmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA