Eskrim Avrupa Büyükler Sampiyonasi'nin Basin Toplantisi Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Yapildi

Eskrim Federasyonu’nun Antalya’da düzenleyecegi Avrupa Büyükler Sampiyonasi’nin basin toplantisi Antalya’nin simgelerinden tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda yapildi. Türkiye Eskrim Federasyonu Baskani Prof. Dr. Murat Atali, Avrupa’dan dünyaya yayilmis bir spor olan eskrimde halen söz sahibi ülkelerin Avrupa’da oldugunu belirterek, "O sebeple eskrim sampiyonasi büyüklerde önemli. Bu organizasyonu

Antalya’da gerçeklestiriyor olmaktan çok mutluyum" dedi.

Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, Avrupa Eskrim Konfederasyonu (EFC) Komisyon Üyesi Ana Valero-Collantes, milli sporcular Deniz Selin Ünlüdag ve Nisanur Erbil’in de hazir bulundugu basin toplantisinda organizasyonun önemine dikkat çeken Atali, "17-22 Haziran tarihleri arasinda, Antalya Spor Salonu’nda gerçeklestirecegimiz Avrupa Büyükler Eskrim Sampiyonasi bünyesinde 37 ülkeden, 437 sporcuyu agirlayacagiz. Uluslararasi delegasyon ve basin mensuplariyla birlikte bin kisi üzerinde misafire ev sahipligi yapacagiz. Milli takim olarak 12 kadin, 12 erkek sporcumuz ve 6 takim ile madalya mücadeleleri verecegiz" dedi.



Türkiye olarak son yillarda uluslararasi müsabakalarda yükselen bir sportif basari grafige sahip olduklarinin hatirlatan Atali söyle devam etti: "Geçtigimiz aylarda ev sahipligini yaptigimiz Eskrim Dünya Kupasi’nin ardindan, Avrupa Sampiyonasi ile bu grafigi organizasyon anlaminda da uluslararasi arenada yukarilara tasiyarak, eskrim farkindaliginin ülkemizde arttirilmasi en büyük önceliklerimizden biridir. Bununla birlikte; bu organizasyona Antalya’da ev sahipligi yapiyor olmamiz da bizler için ayri bir mutluluk kaynagidir. Antalya, güzel ülkemizin en degerli sehirlerinden biri; turizmin baskentidir. Kiymetli kafilelerimiz için gezilecek, görülecek çok degerli dogal güzelliklere ve tarihi, kültürel degerlere sahiptir."

Açiklamanin ardindan tarihi tiyatronun sahnesinde küçük bir gösteri maçi yapildi.

Kaynak: İHA