Çayirova Belediyesi 2. Lig'de

Çayirova Belediyesi Basketbol Takimi, Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi final gruplarinda 3’te 3 yaparak Türkiye Basketbol 2. Ligine adini yazdirdi.



Çayirova Belediyesi grubun ilk karsilasmasinda Ordu temsilcisi Ulubey Ohtamis takimi ile karsi karsiya geldi. Basa bas geçen mücadelede tabelalar 43-42’yi gösterirken, Çayirova Belediyesi rakibine 15 dakika boyunca sayi atma izni vermedi. Bu süreçte rakip potaya 35 sayi gönderen yesil beyazlilar skoru 78-42’ye tasiyarak maçi kopartti. Son bölümünde karsilikli sayilar olan mücadele, Çayirova temsilcisinin 84-47’lik üstünlügü ile sonuçlandi. Çayirova Belediyesi grubun ikinci karsilasmasinda Kadiköy ile karsilasti. Finallere kalan 8 takim içinde yas ortalamasi en genç takimlardan olan Kadiköy’e karsi agirligini koyan Çayirova temsilcisi, mücadeleyi 83-61 kazandi.

Grubun son maçi olan Karamürsel GSK müsabakasi final niteligi tasirken, namaglup 2 takim 2. lig bileti için sahaya çikti. Adrenalin seviyesi bir an bile düsmeyen karsilasmada gülen taraf 82-73’lük skorla Çayirova Belediyesi oldu.

Balikesir’de oynanan 2. Lige yükselme final gruplarindaki müsabakalarin tamamlanmasiyla sona yaklasildi. Gruplarindaki tüm maçlari kazanan Çayirova Belediyesi ve Kapakli Belediyesi 2. Lige yükselmeyi garantileyerek sampiyonluk maçi oynamaya hak kazandi. 17 Nisan Cuma günü saat 14.30’da oynanacak karsilasma, Türkiye Basketbol Bölgesel Ligi’nde sezonun sampiyonunu ve kupanin sahibini belirleyecek.

Kaynak: İHA