Stefan Kuntz Açiklamasi 'Bu Sonuçlar Basimizi Döndürmemeli'

Litvanya’yi 2-0 yendikleri maçin ardindan konusan A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Bu sonuçlar basimizi döndürmemeli” diye konustu.

A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, UEFA Uluslar Ligi dördüncü maçinda Litvanya’yi 2-0 maglup ettikleri karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisina katildi.

Bugünkü karsilasmada isabetli pas oraninin yüzde 90’in üzerinde oldugunu ve bunun kendilerini mutlu ettigini söyleyen Stefan Kuntz, “Haziran dönemi, bizim vakit geçirebildigimiz en uzun dönemdi. Bu dönem gelmeden neler yapabiliriz diye milli takimin her katmanini iyilestirmek için çalistik. Yoga seanslari ve mental çalismalar yapildi. Milli takimin degerleri üzerine çalisildi. Ilk çikarimlardan ilginç sonuçlar aldik. Bir poster olusturduk ve bu posteri her maçta soyunma odamiza astik” dedi.

Oyuncularin kendilerinden neler beklendigini gördüklerini de söyleyen Kuntz, “Zaman geçtikçe oyuncularin kisiliklerini tanidik. Lider oyunculardan çok memnunum” diye konustu.

Bu galibiyetleri beklediklerini kaydeden Kuntz, “Bu sonuçlar basimizi döndürmemeli. Ben sahada harika bir takim ruhu gördüm. Bazi oyuncularin saha içi ve saha disi gelisimlerini gördük. Ferdi ve Salih’i kadroya kattik. Onlar da kendi mevkilerinde iyi oynadilar. Taraftarlarla ilgili de belli parçalarin bir araya geldigini gördük. Basaridan dolayi gurur duyabilecekleri bir ortam olusturuldu” dedi.

Kaynak: İHA