Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Karsi Karsiya Gelirsek Yol Alamayiz, Yan Yana Duracagiz'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskan Adayi Mehmet Büyükeksi, Kulüpler Birligi Vakfi Toplantisi’nin ardindan yaptigi açiklamada sorunlari iyi bildigini aktararak, "Karsi karsiya gelirsek yol alamayiz, yan yana duracagiz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baskan Adayi Mehmet Büyükeksi, Kulüpler Birligi Vakfi Toplantisi’nin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Bir yil önce ayni masada kulüp baskani olarak oturdugunu hatirlatan Büyükeksi, "Sorunlari gayet iyi biliyorum. Çözümlerini de insallah beraber hayata geçirecegiz. Biz birlikte basaracagiz. Bir kus tek kanatli uçamaz. Bir kanadi TFF, bir kanadi Kulüpler Birligi olacak. Tüm kulüplerimiz son derece önemli, hepsinin kendine has sorunlari var. Problemlerin bir kismi ekonomik problemler. Yeteri kadar dogru bir sistem uygulamadigimiz için bazi kulüplerimiz asagidan oyuncu getiremiyor. Bu konuda da adimlar atiliyor. Özellikle yayin ihalesi, harcama limitleri ve yabanci kurali konusunda birlikte hareket edecegiz. Masada karsi karsiya gelirsek yol alamayiz. Biz yan yana duracagiz. Seffaf, adil ve güvenilir bir yönetim gösterecegiz. Yol boyunca hep beraber görecegiz. Baskanlarim da bana destek olacaklar. Hiçbir seyi ben tek basima yapamam. En önemli felsefem biz olmak. Biz olursak basaramayacagimiz bir sey yok. Niyetimiz halis. Iyi isler yapmak istiyoruz. Iyi isler yapmak için de içeride tüm kulüplerimiz bana destek olacaklarini söylediler. Ben tüm kulüplerimizin baskani olacagim. Seçim bitince her sey biter. Biz insallah yönetime geldigimiz andan itibaren bu konuda durusumuzu herkese gösterecegiz. Bizim en önemli destekçilerimiz kulüplerimiz olacak. Ne sorun varsa. Bu sorunlarin bazilari kamudan kaynaklanan sorunlari, bazilari federasyondan kaynaklanan sorunlar. Biz özellikle federasyonu iç ve dis denetime açmak, seffaflik getirmek istiyoruz. Bunun için biraz zamana ihtiyacimiz var. Bu zamani geçirirsek, güzel islere imza atacagiz" dedi.



"Insallah çarsamba aksami listemiz belli olur"

Yönetim kurulu listesiyle ilgili olarak görüsmelerinin sürdügünü kaydeden Büyükeksi, "Listemiz belli degil. Bakanlar Kurulu açiklanmadan önce bakanlarin ismi açiklaniyor. Transfer dedikodusu gibi. Bunlar da ayni. Insallah çarsamba aksami listemiz belli olur. Güzel isler yapacak, güzel özellikleri olan arkadaslarimizi aramiza katmak için çalisacagiz. Izmir’de Mehmet Sepil baskanima görev teklif etmistim. Görevi kabul edemedi. Biraz zamana ihtiyacimiz var. En iyisini yapmak için çaba gösterecegiz" ifadelerini kullandi.

"En büyük görevlerimizden bir tanesi, kulüplerin mali dar bogazdan çikmasina yardimci olabilmek"

Su ana kadar gelinen bir nokta oldugunu ve gelinen noktayi daha yukarilara nasil çikartacaklari konusunda çalistiklarini kaydeden Mehmet Büyükeksi, "Ben de bir kulüp baskaniydim. En büyük görevlerimizden bir tanesi, kulüplerin mali dar bogazdan çikmasina yardimci olabilmek. Hele ki bu dönemde bu daha da önem kazandi. Kurlarla ilgili gelismeler olunca, kulüpler daha çok etkileniyor. Futbolcularin maasini nasil ödeyecegiz kaygisini yasamis birisi olarak, ben de bu durumlari biliyorum" diye konustu.



"Onu Ali Bey’e sorarsaniz daha iyi olur"

Son olarak, ‘Ali Koç’un düsüncesi degisti mi, size destek olacak mi’ sorusuna Mehmet Büyükeksi, "Bilmiyorum, onu Ali Bey’e sorarsaniz daha iyi olur. Prensip olarak baktigimizda biz su anda çok büyük bir destekle insallah divana imzalarimizi verecegiz, orada da ne kadar büyük bir destek aldigimizi göreceksiniz" yanitini verdi.

Ahmet Agaoglu, "14 yabanci mi, 12 yabanci mi? Bunun bir an önce çözüme kavusturulmasi lazim”

Maslak ofiste gerçeklestirilen toplanti sonrasi Kulüpler Birligi ve Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Agaoglu ilk olarak, Fenerbahçe Baskani Ali Koç ve Kayserispor Baskani Berna Gözbasi’nin bir toplantiya katilacaklari için, Sivasspor Baskani Mecnun Otyakmaz’in da uçaga yetismesi gerektigi için toplantidan erken ayrilmak zorunda kaldiklarini söyledi.

Agaoglu, "Biz persembe aksami kulüp baskanlari olarak toplandik. Adaylik sürecinin sona ermesinin ardindan Büyükeksi ile bir araya geldik. Acilen çözüm bekleyen sorunlarla alakali olarak hem kendilerini bilgilendirmek hem de nasil bir yol haritasi izleyecekleriyle ilgili konustuk. Kendisi futbol dünyasina uzak bir insan degil. Mevcut sorunlari biliyor. Bizimle birlikte çözüm üretmek için oldukça yogun mesai harcayan bir futbol adami. Her konuda fikir birligine vardik. Çözülmesi gereken üç ana baslik var. Birisi naklen yayin ihalesinin bir an önce sonuçlanmasi. Bir digeri yabanci kurali. Bugün Fenerbahçe Kulübü sezonu açti. Çok yakin bir süre içerisinde ön eleme oynayacak. 14 yabanci mi, 12 yabanci mi? Bunun bir an önce çözüme kavusturulmasi lazim. Transfer limitleri konusunun da netlesmesi gerekiyor. Bunlarla ilgili fikir alisverisinde bulunduk. Toplantinin neticesi, hemen hemen tüm sikintilarda fikir birligi içerisindeyiz. En önemlisi de futbol ailesi bir bütün. Seçilecek olan TFF baskani ve yönetim kuruluna, ayni hassasiyetle, ayni paralelde destek olmadigimiz takdirde, saglikli mesafe alinmasinin pek mümkün olmayacagi konusunda hemfikiriz. Ben Kulüpler Birligi baskani olarak bir degerlendirme yapacaksam, son derece verimli bir toplanti geçti. 8+3 kuralinin en az bir sene daha devam etmesi gerekiyor. Ortadan kaldirilmasi yönünde bir talebimiz yok. Sadece 8+3 olarak degerlendirmeyin. 14 yabanci mi, 12 yabanci mi? Çözülmeyen bir problem olarak Büyükeksi baskan seçildigi takdirde bu talebimiz önünde olacak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA