Dünya Sampiyonu Vanli Nevin Ince Coskuyla Karsilandi

Fransa’nin Normandiya kentinde düzenlenen (ISF) Dünya Sampiyonasi yarismasinda Nevin Ince 400 metre bransinda 54.60 saniyelik derecesiyle dünya sampiyonu oldu.

Dünya Sampiyonasi yarismasinda sampiyon olan milli atlet Nevin Ince, memleketi Van’da coskuyla karsilandi. Istanbul’da 7 Subat 2021 tarihinde Türkiye Salon Atletizm Sampiyonasi’nda Türkiye rekoru kiran Nevin Ince, Türk sporunda ilk kez ismini duyurmustu. Türkiye rekorunun ardindan düzenlenen son yarislarda büyük dereceler elde eden milli sporcu Ince, uluslararasi yarislarda da ismini duyurmayi basardi.

Milli atlet Nevin Ince, en son Fransa’nin Normandiya kentinde 14-22 Mayis 2022 tarihinde düzenlenen Okullar Arasi Dünya Sampiyonasinda 400 metre bransinda 54.60 saniyelik derecesiyle dünya sampiyonu olmayi basardi. Milli atlet Ince; antrenörleri, sinif arkadaslari, ögretmenleri ve ailesi tarafindan Ferit Melen Havaalani’nda çiçeklerle karsilandi, ardindan kendisine konvoy düzenlendi.



"Basarmanin yolu inanmaktir"

Milli atlet Ince’nin basarisiyla ilgili konusan Antrenör Mehmet Akkoyun, sporcusu Nevin Ince’nin 14-22 Mayis tarihlerinde Fransa’da yapilan Okullar Arasi Dünya Sampiyonasinda ülkeyi en iyi sekilde temsil ederek sampiyon oldugunu belirtti.

Basarmanin yolunun inanmak oldugunu ifade eden Antrenör Akkoyun, kendilerinin de inandigini ve ardindan basardigini kaydetti.

Basarisindan dolayi mutluluk duydugunu dile getiren Nevin Ince de bir sonraki hedefinin 2024 Paris Olimpiyatlari oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA