Andrea Pirlo, Karagümrük'te

Karagümrük, teknik direktörlük konusunda anlasmaya vardigi Italyan efsanesi Pirlo’ya 1 yillik imza attirdi. Ünlü futbol adami, Karagümrük’ün hedeflerinin ilgisini çektigini söyledi.

Italya’nin efsane isimlerinden Andrea Pirlo, Karagümrük’e resmi imzayi atti. 43 yasindaki teknik adam, Juventus’un ardindan kariyerindeki ikinci durak olan Karagümrük’le 1 yillik anlasmaya vardi. Imza töreninde Asbaskan Serkan Hurma da hazir bulundu. Ilk olarak söz alan Serkan Hurma, Karagümrük için 4 yil önce baslattiklari projede hedeflerinin Süper Lig olmadigini, Avrupa Kupalari oldugunu ifade ederek “Bu dogrultuda çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu konuda bize çok yardimci olacagini düsündügümüz Andrea Pirlo’yla anlastik. Ismi dünyaca kabul görmüs bir marka. Böyle önemli bir ismi ülkemize getirdigimiz için çok mutluyuz. Avrupa hedefi için sürekli çalisiyoruz ve takimi ileriye götürmeye çalisiyoruz. Italya’da kurdugumuz güçlü baglantilardan çesitli bilgiler aldik. Özellikle Juventus’taki iliskilerimiz, bu tarz bir fikrin olusabilecegini söylediler. Her kulübün isteyecegi gibi biz de Pirlo’yla çalismayi çok istedik. Bunu basardigimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandi.

“Iki taraf mutlu oldugu sürece gerisi önemli degil”

Stat konusunda 4 senedir her çalismayi yaptiklarini söyleyen Serkan Hurma, “4 senedir yapmadigimiz çalisma kalmadi bu konuda. Görüsmeler sirasinda da kendi stadimizin, tesisimizin, üzerinde Karagümrük yazan otobüsümüzün bile olmayisi, Pirlo gibi bir isimle görüsürken, konusmalari zorlastiriyor. Baskanimiz bu konuda elinden geleni yapiyor. Ancak bu bir kulübün kendi basina yapacagi bir sey degil. Devletimizden destek bekliyoruz. Biz ülke futboluna böyle renk kattikça eminim ki kisa sürede çözülecektir” dedi.

Anlasma süresinin 1 yil olmasiyla ilgili de konusan Hurma, “Anlasma süresinin özel bir sebebi yok. Iki taraf da 1 yilin daha uygun olacagini düsündü. Iki tarafi da güvence altina alan bir kagit parçasi aslinda sözlesme. Taraflar birlikte olmaktan dolayi mutlu oldukça, bu birliktelik devam edecektir” açiklamasinda bulundu.

Pirlo: “Fatih Terim’e karsi iyi hislerim var”

Karagümrük’e tesekkür eden ve iyi bir sezon olmasini dileyerek sözlerine baslayan Andrea Pirlo, yazdigi kitabinda Fatih Terim hakkinda kullandigi ifadelerin sorulmasi üzerine, “Aslinda kitapta ne yazdigimi hatirlamiyorum çünkü çok sene geçti. Tek hatirladigim, Türkiye’de böyle bir seyler söylendigi. Belki de farkli tercüme edildi. Tek söyledigim sey, Fatih Terim’i çok fazla hatirlamadigim. Çünkü sadece 2 ay çalistik. Benim çok iyi hislerim var ona karsi” diye konustu.

Futbolu çok sevdigini ve Türkiye’yi de takip ettigini söyleyen ünlü futbol adami, “Bu takimda baska Italyanlarin oynadigini da gördüm. O yüzden de takip ediyordum. Birkaç hafta önce görüsmeler basladi.

Benim için Türkiye’ye gelmek önemliydi. Bu takim kendisini gelistirmek istedigi için de benim için önemliydi. Benim de istedigim buydu” dedi.



“Buraya gelmek ilgimi çekiyordu”

Çok önemli takimlarda forma giydigini söyleyen Andrea Pirlo, “Çok fazla iliskim var. Gerekirse bu iliskilerimi kullanacagim. Italya’da oynayan çok Türk oyuncu var. Onlari takip ediyorum. Türkiye’ye gelen Italyan teknik direktörleri de takip ediyordum. Bu yüzden buraya gelmek ilgimi çekiyordu. Oyuncular özelinde konusmak hosuma gitmiyor. Benim takimimdakileri tanimak istiyorum” dedi.

Olimpiyat Stadi’nda 2005 yilinda Sampiyonlar Ligi Finali’nde Liverpool’a kaybetmeleri hatirlatilan Italyan teknik adam, “Memnuniyetle bu statta sahaya çikacagim ve umarim önümüzdeki sene çok fazla basari elde ederiz” diyerek devam etti.

“Karagümrük’ün hedefi ilgimi çekti”

Çok fazla kulüple temasi ve iletisimi oldugunu ifade eden Andrea Pirlo, “Karagümrük’ün varmak istedigi yeri duyunca benim ilgimi çekti. Benim de hedeflerim kulüple ayni. O yüzden tercih yapmak hiç zor olmadi. Ben de bu yolda yürümek istiyordum. Bu takim benim daha fazla ilgimi çekti ve baslamak için sabirsizlaniyorum. Kariyerim boyunca kazanmak için oynadim ve burada da kazanmak için yer aliyorum. Biliyorum ki kazanmak için de iyi oynamak lazim. Elimden geldigi kadar bunu yapacagim” dedi.

Istanbul’u bugüne kadar gezme imkani olmadigini da söyleyen Pirlo, “Istanbul’a önceki gelislerimde havalimani, stadyum ve oteli görebildim, hiç gezemedim. Su anda tabii ki antrenmanlardan kalan vakitte Istanbul’u görmek istiyorum” diye konustu.

Son olarak kadro ve sistemi hakkinda konusan Pirlo, “Benim kendi yöntemlerim var. Aklimda sistemsel fikirlerim var. Oyuncular göre istedigimiz noktaya ulasmak için ne gerekiyorsa yapacagiz. Su anda hangi oyunculari almamiz gerektigiyle ilgili çalisma yapmaya vaktimiz var. Bu duruma da bakacagiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA