Stefan Kuntz Açiklamasi 'Yine Gol Yemedik Ve Maçi Kazandik, Mutluyuz'

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü maçinda deplasmanda Lüksemburg’u 2-0 maglup eden A Milli Futbol Takimi’nin teknik direktörü Stefan Kuntz, “Yine gol yemedik ve maçi kazandik, mutluyuz” dedi.

A Milli Futbol Takimi, UEFA Uluslar C Ligi üçüncü karsilasmasinda Lüksemburg ile karsilasti. Hakan Çalhanoglu ve Serdar Dursun’un golleriyle sahadan 2-0’lik skorla galip ayrilan ay-yildizlilar 3 maç sonunda puanini 9’a çikartti. Karsilasmanin ardindan basin toplantisinda degerlendirmelerde bulunan A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Bu aksam maç çok zordu. Böyle olacagini bekliyorduk, Lüksemburg grubumuzdaki en güçlü takim demistik. Futbolda 4-5 maçlik seriler oldugunda bir iki maçi kolay geçtiginiz gibi daha sonraki maçlari kolay geçemezsiniz. Oyuncularim bu gerçege karsi iyi dayandilar, gururluyum. Yine gol yemedik ve maçi kazandik, mutluyuz” dedi.



“Belli konularda yeni seyler ögrendik”

Maça forvette Halil’le baslayan Alman teknik adam, hücum oyuncularinin performansi ile ilgili, “Enes’in agrilari vardi, bu anlamda hücumda çok fazla alternatifimiz yoktu. Sali günü oynayacagimiz maçi da düsündük. Serdar ve Halil’in ikisini birden sahaya sürmek istemedim. Yorgunluk dengeleme hususunu dikkat aldik ve bu sekilde devam ettik. Ilk 30 dakikadan sonra Orkun’u Halil’in eski pozisyonuna dogru çektik, o noktada biraz daha iyilesme oldu. Bundan sonraki maçlarda da yine buna benzer denemeler yapabiliriz. Bu tür maçlar ayni zamanda denemeler yapabileceginiz maçlardir, biz de bunu yaptik. Belli konularda yeni seyler ögrendik, ben de ögrendim. Eger tek bir oyuncuya tüm düsüncenizi baglarsaniz, kendinizi zayiflatmis olursunuz. Üç maçta 12 gol attik, daha ne istiyoruz? Hücum oyuncularimin performansindan gayet memnunum. Gayet iyi durumdayiz. Bir teknik direktör olarak gol atabilme becerisine sahip oyuncularim ne kadar fazla olursa benim için o kadar iyi olur" ifadelerini kullandi.

Kuntz’dan taraftarlara tesekkür

Karsilasmada taraftarlarin destegiyle ilgili de konusan Kuntz, "Bir tesekkürü de taraftarlarimiza yapmak istiyorum. Gerçekten çok iyiydiler. Çünkü futbolda deplasmanda oynadiginiz bir karsilasma her zaman evinizde oynuyormus gibi olmaz. Bu nedenle kendilerine tesekkür ediyorum. Sali günü Izmir’de görüsürüz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA