Rafting Okul Sporlari Türkiye Finalleri Rize'de Yapildi

Rafting Okul Sporlari Türkiye finalleri Rize’nin Ardesen ilçesinde bulunan Firtina Deresi’nde yapildi.

Rize’nin Ardesen ilçesinde dün baslayan Rafting Okul Sporlari Türkiye finalleri müsabakalari sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Türkiye Rafting Federasyonu is birliginde düzenlenen Rafting Okul Sporlari Türkiye Finalleri yapildi. 11-12 Haziran tarihlerinde Ardesen Firtina Deresi’nde bulunan parkurda gerçeklestirilen Okul Sporlari Türkiye Finalleri’ne 12 ilden 260 sporcunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Finaller sonrasi dereceye girenlere ödülleri Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Ardesen Turizm Fakültesi Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.



“Okul Sporlari yarislari ile bin 700 sporcumuzu su ile tanistirdik”

Okul Sporlari yarislari hakkinda bilgiler veren Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci, “Gençlik ve Spor Bakanligi’mizin yaptigi çalisma yenilenen Firtina Vadisi’nde parkurumuzda 12 ilden 260 sporcumuz ile Okul Sporlari Türkiye Finallerini gerçeklestiriyoruz. Hakkari, Van, Sirnak, Denizli, Mugla, Ordu, Siirt gibi illerimizden sporcularimiz var. Okul Sporlari yarisini ilk defa düzenledik burada. Ülke genelinde Okul Sporlari yarislarinda bin 700 çocugumuzu su ile tanistirdik. Gençlik ve Spor Bakani’miz Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun yüzme bilmeyen kalmasin kampanyasi bu anlamda bize yol göstermis oldu ve bin 700 çocugumuzu su ile bulusturduk. Gelecek yillarda bu yarislarda bulunanlarin A ve B takimlarinda yer alacaklar” dedi.



“Zap, Çukurca ve Beytüssebap’ta kupa finalleri yapilacak”

Dünyanin en iyi yönetim belgesi alacak bir parkur müracaati yaptiklarini ifade eden Yardimci, “Firtina Vadisi’ndeki bu parkurumuzun uluslararasi parkur olmasi adina Dünya Rafting Federasyonu’muza dilekçelerimizi verecegiz. Yozgat Çekerek’te bir dünya sampiyonasi yapilabilir. Bu parkurumuzda da uluslararasi bir sampiyona yapilmasi için hedef koyduk. 10 gün sonra bir hafta içerisinde Zap, Çukurca ve Beytüssebap’ta kupa organizasyonlari yapacagiz” seklinde konustu.



“Dagdaki çakallara bizim kuzularimizi kaptirmayacagiz”

Tunceli’de raftingin yasinin 8’e kadar düstügünü ifade eden Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Yardimci, “Zap, Çatak ve Dicle nehirlerinin bulusmasindan dolayi bölge insani rafting sporuna yatkindir. Dagdaki çakallara bizim kuzularimizi kaptirmayacagiz. Terörle mücadelede her seyi silahli kuvvetlerden beklerseniz bosalan sahalari kimle dolduracaksiniz. Devletin sicak elini gençlerimize uzatiyoruz. Bu elin sayesinde Tunceli’de rafting yasi 8’e kadar düstü ve çok önemli yatirimlar oluyor. Sporda inadina dostluk, inadina kardeslik, inadina sevgi diyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA