Nusaybinli Gençler Sporla Yükseliyor

Bir dönem terör saldirilarinin hedefi olan Mardin’in Nusaybin ilçesi, simdi sporun merkezi haline geldi. Mardin’i temsilen Elazig’da düzenlenen Türkiye Anadolu Yildizlari Yari Finaline katilan Nusaybinli genç kizlar, finalist oldu.

7 - 10 Haziran tarihleri arasinda Elazig’da düzenlenen ve Mardin’i temsilen Türkiye Anadolu Yildizlari Yari Finallerine katilan Nusaybin genç kiz basketbolculari, grubunda bulunan Bolu, Erzurum ve Batman takimlarini yenerek grup lideri oldu. Nusaybinli sporcular bu basaridan sonra Türkiye Anadolu Yildizlari Basketbol Finallerine Sampiyon olarak katilmaya hak kazandi. Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Ercan Kayabasi da kiz basketbolculari tebrik etti. Sporculari sampiyonaya katilmalari için her türlü destegi sunan Kaymakam Kayabasi sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Sizlerle gurur duyuyoruz Nusaybin’imizin, memleketimizin gelecegi" ifadelerini kullandi.

Mardin Gençlik ve Spor Müdürlügü adina turnuvada basarili olan takimin antrenörü Serdar Isik, hedeflerinin Türkiye Sampiyonlugu oldugunu belirtti.

Nusaybin’de geçtigimiz ayda ise Türkiye Okul Sporlari 3. Bölge Rafting müsabakalari düzenlenmis, Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mahmut Demirtas, Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimcisi, Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Ercan Kayabasi da rafting yapmisti.

Kaynak: İHA