Beypinar Atli Cirit Takimi Manisa Sampiyonu Oldu

Geleneksel Spor Dallari Federasyonu’nun faaliyet programinda yer alan 2022 yili Atli Cirit Manisa Il Birinciligi müsabakalari Selendi ilçesinde tamamlandi. Finalde rakibi Selendi Cirit Takimi’ni maglup eden Beypinar Atli Cirit Takimi Manisa sampiyonu olurken, maç sonu sporcularin kutlamasi renkli görüntüler olusturdu.

2022 yili Atli Cirit Manisa Il Birinciligi müsabakalari iki grup halinde Selendi’de oynandi. Vali Muzaffer Ecemis Cirit sahasinda bir hafta süren müsabakalara vatandaslar yogun ilgi gösterdi. A Grubunda Selendi Atli Spor Kulübü, Popiler Atli Spor Kulübü, Kula Yabaayak Spor Kulübü ve Soma Atli Spor Kulübü’nden olusurken, B Grubunda ise Selendi Beypinar, Zafer Atli Cirit Takimi ile Akhisar Atli Cirit takimlari mücadele ettiler. 40 dakikalik 2 devre halinde oynanan müsabakalar sonrasi Selendi Atli Cirit Spor Kulübü ile Beypinar Atli Cirit Spor Kulübü gruplarinda oynadiklari müsabakalari kazanarak lider oldular. Il birinciligi için mücadele eden iki Selendi takimi olan Beypinar Atli Cirit Takimi ile Selendi Atli Cirit Takimi izleyicilere zevkli bir müsabaka seyrettirdiler. Ilçe Kaymakami Ali Yildirim ve protokol üyelerinin de izledigi final maçini kazanan Beypinar Atli Cirit Spor Kulübü Manisa sampiyonu oldu. Beypinar Atli Cirit Takimi Türkiye sampiyonasinda direkt yari final oynama hakki elde ederken, Selendi Atli Cirit Takimi da çeyrek finalde federasyon tarafindan belirlenecek tarihlerde yari finale çikmak için mücadele edecek. Sampiyon olan takima kupa ve madalyalarini Ilçe Kaymakami Ali Yildirim verirken, ikinci olan takimin kupa ve madalyalarini ise Ilçe Belediye Baskan Yardimcisi Askin Akkoç verdi.

Maç sonunda büyük sevinç yasayan Beypinar Atli Cirit Takimi sporculari davul zurna esliginde sahanin ortasinda zeybek oyunu ve yöresel oyunlari oynayarak sampiyonlugunu doyasiya kutladilar.

Kaynak: İHA