Can Gürdenli, Almanya'dan Bronz Madalyayla Dönüyor

Almanya’da düzenlenen 12. International Matchplay Trophy’da mücadele eden Can Gürdenli, bronz madalya kazandi.

Baden-Württenberg Golf Federasyonu’nun organize ettigi 12. International Matchplay Trophy, 7-10 Haziran 2022 tarihlerinde Almanya’nin Frankfurt sehrinde yer alan Golfpark Kurpfalz’da yapildi. Dört gün süren müsabakaya Almanya, Isviçre, Isveç ve Türkiye’den 50’si erkek, 18 yas alti toplamda 100 sporcu katildi.

Turnuvada milli takim bas antrenörü Erol Simsek önderliginde Türkiye’yi, U18 Erkek Milli Golf Takimi sporcularindan Can Gürdenli, Emir Duhan Sazak ile U18 Kadin Milli Golf Takimi sporcularindan Zeynep Süalp ve Sude Bay temsil etti.

Müsabakalarin ilk iki raundu stroke play oyun formatinda oynandi. Ilk 16’ya kalan milli sporculardan erkeklerde Can Gürdenli, kadinlarda ise Zeynep Süalp, organizasyonun üçüncü ve dördüncü gününde match play oyun formatinda, sabah ve ögleden sonra toplamda ikiser maça çiktilar. Oynanilan match play oyununun final raundunda U18 Erkek Golf Takimi sporcularimizdan Can Gürdenli, yari finalde karsilastigi Alman rakibi Leonas Jung’a 4-3 kaybetti ve ögleden sonra 3.’lük maçina çikti. Alman golfçü Bashan Graf’la karsi karsiya gelen Can Gürdenli, rakibini 3-1 maglup ederek bronz madalyanin sahibi oldu.

U18 Kadin Milli Golf Takimi sporcularindan Zeynep Süalp ise Alman rakibi Lotte Schuhr’la 13.’lük - 16.’lik maçina çikti. Rakibinin 2-0 gerisinde kalan Süalp, turnuvayi 16. olarak tamamladi.

Kaynak: İHA