Atli Cirit Heyecani Selendi'de Basladi

Geleneksel Atli Spor Dallari Manisa Il Temsilciligi 2022 yili faaliyet programinda yer alan Manisa Il Eleme müsabakalari Selendi ilçesinde basladi. 7 takimin yer aldigi müsabakalarda 1 ve 2. sirayi alan takimlar Türkiye finalinde Manisa’yi temsil etmeye hak kazanacak.

Manisa Atli Cirit Il Eleme Müsabakalari Selendi Vali Muzaffer Ecemis Cirit Sahasinda basladi.

Günün ilk maçi olan Selendi Beypinar Atli Cirit takimi ile Selendi Zafer Atli Cirit takimi karsilasmasi ile basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan modern bir sekilde yapilan Vali Muzaffer Ecemis Cirit sahasinda pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu eleme maçlari 2 yil sonra 2 grup halinde oynanmaya basladi.

A Grubunda Selendi Atli Spor Kulübü, Popiler Atli Spor Kulübü, Kula Yabaayak Spor Kulübü ve Soma Atli Spor Kulübünden olusurken B Grubunda ise Selendi Beypinar, Zafer Atli Cirit Takimi ile Akhisar Atli Cirit takimlari mücadele edecek. 7 takim 40 dakikalik 2 devre halinde oynanacak olan müsabakalar sonrasi grup liderleri cumartesi günü oynanacak olan maçin ardindan siralamayi belirleyerek Türkiye Sampiyonasinda 1 ve 2 takim olarak gitmeyi hak edecek.

Ciritçiler Hasan Sarol’u unutmadi

Cirit Takimlarin oyunculari Usak’ta cirit antrenmani yaptigi sirada agir yaralanan ve tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden 19 yasindaki Hasan Sarol’u da unutmadi. Ilk maç öncesi her iki cirit takimi tarafindan maç öncesi Sarol için ’Sevgi saygi ve rahmetle aniyoruz’ yazili pankart açildi.

Kaynak: İHA