Yunusemre Belediyespor Satrançta Manisa Sampiyonu

Yunusemre Belediyesporlu satranççilar, Türkiye Kulüpler Takim Satranç Sampiyonasi Manisa Il Yarismalarinda yine sampiyon olarak gelenegi bozmadi.

Pandemi sebebiyle iki sezondur oynanamayan Türkiye Kulüpler Takim Satranç Sampiyonasi Manisa Il Yarismalarinda 2021-2022 sezonu sampiyonu yine Yunusemre Belediyespor oldu. 9 Nisan-7 Mayis tarihleri arasinda 75. Yil Gençlik Merkezi’nde toplam 7 tur üzerinden oynanan ve 8 takimin yer aldigi Manisa Sampiyonasi’nda ter döken Yunusemre Belediyespor, çiktigi 7 maçin tamamini da kazanarak müthis bir performans gösterdi. Sampiyon olduklari için mutlu olduklarini belirten Kulüp Antrenörü Hasan Alevnur, “Yaklasik 2 yili askin bir süredir takim olarak kendimizi hazir tuttuk. Bu sürede aramiza yeni katilan arkadaslarimiz da oldu. Amacimiz Yunusemre Belediyesporumuzu 2. lige yükseltebilmek. Bu yönde çalismalarimizi sürdürecegiz. Manisa Sampiyonasi’nda 7’de 7 yaparak ne derece formda olduklarini gösteren sporcularimiza, Kulüp Baskanimiz Arif Alkan’a ve Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Çerçi’ye tesekkür ederiz.” dedi.

Kulüp Baskani Arif Alkan da yaptigi açiklamada, satrançta güzel bir ekip olusturduklarini belirterek, "Yunusemre Belediyespor olarak en iddiali oldugumuz alanlardan biri de satranç. Kulüp oyuncularimizin pandemi sürecinde de antrenmanlarina çevrimiçi olarak devam ettigini biliyorum. Son sezonun sampiyonu olarak liglere kaldigimiz yerden yine sampiyon olarak devam etmek güzel. Hocamizi ve tüm sporcularimizi tebrik ediyorum. Güzel bir ekip olusturduk. Kulüp olarak hedefimiz Manisa’mizi Türkiye Kulüpler Sampiyonasi’nda en güzel sekilde temsil etmek. Ayrica satranci yayginlastirma adina Yunusemre Belediyespor Kulübü olarak bireysel turnuvalar düzenlemeye, mümkün oldugunca turnuvalara sponsor olmaya, yaz okullarimizda satranç dersleri vermeye de devam edecegiz. Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Çerçi’ye destekleri için tesekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye Kulüpler Takim Satranç Sampiyonasi Manisa Il Yarismalarinda 2021/2022 sezonu su sekilde sonuçlandi: 1. Yunusemre Belediyespor, 2. Turgutlu Belediyespor, 3. 45 Manisa Satranç Spor Kulübü.

Kaynak: İHA