Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu Için Hazirliklar Tamamlandi

Vestel, Manisa Büyüksehir Belediyesi ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi is birligiyle düzenlenen Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu 15 Mayis’ta gerçeklesecek.

Manisa Atatürk Kent Park’tan baslayarak, Avrupa’nin tek alana kurulu en büyük üretim tesislerinden biri olan Vestel City’e, oradan Manisa’nin tarihi dokusuna ve tüm güzelliklerine uzanacak Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu’na sayili günler kaldi. Ulusal ve uluslararasi düzeyde elit sporcularin katilim gösterecegi maratonda ayni zamanda atletizm sporunu seven, ilgi duyan herkes kosacak.

Iki bin kisi kosacak

Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu’na Türkiye’nin her yerinden 2 bine yakin basvuru yapildi. Yarisa kayit yaptiran sporcular ve ailelerin katilimi ile 15 Mayis 2022 tarihinde Manisa’ya yaklasik 5 bin kisinin gelmesi bekleniyor. Manisa’da spor turizminin gelismesine büyük katki sunacak olan maratonun 13-14-15 Mayis tarihlerinde kente hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Maratonun 21 kilometre kosu parkurunda; Türkiye’yi Tokyo 2020 Olimpiyatlari’nda temsil eden milli atlet Yavuz Agrali ve 2021 Türkiye Maraton Sampiyonu milli atlet Ömer Alkanoglu, Vestel’in özel davetlisi olarak Manisa’da kosacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu bünyesinde organize edilen Kulüpler Yari Maraton Ligi’nin final yarismasi da Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu ile birlikte baslayacak. 80 kisilik Elit Atlet grubu Manisa tarihi dokusunda kosarak ter dökecek.

Sporcular için hazirlanan çantalarin dagitimi, yaris öncesi 13 ve 14 Mayis tarihlerinde Manisa Cumhuriyet Meydani’nda yapilacak. Sporcu çantalarinin içinde elektronik gögüs çipi, Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu formasinin yani sira Manisa kuru üzümü, Manisa üzüm sirasi, Manisa mesir macunu da yer aliyor.

Yarislarin ardindan gerçeklesecek ödül töreninde dereceye giren basarili sporculara ödülleri takdim edilecek.

Manisa spor turizminin dikkatini çekecek

Düzenlenen Maraton bir spor festivali olmasinin yani sira spor turizmi anlaminda da sehre yeni bir cazibe kazandiracak. Gerek ulusal basinda gerekse uluslararasi platformlarda adindan söz ettirecek olan Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu, sehre olan meraki artiracak. Geleneksel hale getirilmesi planlanan maraton ile Manisa’nin ulusal ve uluslararasi konumdaki önemi ivme kazanacak.

Bu maratonda minikler de kosacak

Uluslararasi Vestel Manisa Yari Maratonu’nda çocuklar da kosacak. 14 Mayis 2022 tarihinde Manisa Cumhuriyet Meydani’nda Saat 11.00 - 12.00 saatleri arasinda, 4-12 yas grubundaki çocuklarin da yarisabilecegi 500 metrelik parkurda Çocuk Kosusu organize edilecek. Spor sevgisinin küçük yaslarda asilanmasi, saglikli bireylerin topluma kazandirilmasinda temel faktör olarak görülüyor. Aileleri ile spor festivali tadindaki bu etkinlige katilim saglayan minikler, doyasiya eglenecek, ödüller için tatli bir rekabet içerisinde kosacaklar.

Maraton çesitli etkinliklerle zenginlesecek

14 Mayis saat 11.00’de Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesecek olan Çocuk Kosusu öncesinde, minikler için Zumba Kids etkinligi düzenlenecek. Çocuk Kosusu ödül töreni sonrasinda ise eglenceli ve egitici oyunlar oynanacak.

15 Mayis’ta ise Atatürk Kent Park’ta gerçeklesecek olan 10 kilometre ve 21 kilometre yarislarinin öncesinde ise yarismacilarin motivasyonunu artiracak, müzigin ve sporun bir arada oldugu çesitli etkinlikler düzenlenecek. Ayni zamanda birçok marka organizasyonda stantlar açarak, sporseverlerin eglenceli vakit geçirmelerini saglayacak.

Kaynak: İHA