Trabzonspor'un Sampiyonluk Kupasi Ankara'da Sporseveler Ile Bulustu

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalik Sezonu’nun bitimine üç hafta kala sampiyonlugu ilan eden Trabzonspor’un kupasi, Ankara’da her yastan taraftarin ziyaretine açildi.

Trabzonspor’un kupasi, geçtigimiz gün Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Spor Toto Teskilat Baskanligi Binasi’nda Trabzonsporlarin ve sporseverlerin ziyaretine açildi. Üzerinde "Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalik Sezonu Sampiyonu" yazan kupa 74 santimetre uzunlugunda ve 10 kilo 300 gram agirliginda. Kupanin 9 kilo 300 grami 925 ayar gümüs, 1 kilosu ise 925 ayar gümüs üzeri altin kaplama olarak üretildi. Ana esin kaynagi Selçuklu Yildizi’nin birlik ve beraberlik unsuru yer alan kupa çarsamba gününe kadar sergilenecek. Kupayi ziyarete gelen sporseverler, kupanin önünde özçekim yaparak yasadiklari ani ölümsüzlestirdi.

38 yillik hasretin ardindan Trabzonspor’un sampiyonluguna sahitlik eden Kutru çifti, 7 aylik bebekleri Musab ve 3 yasindaki kizlari Amine Hüma’yi alarak kupayi ziyaret etti. Kupanin önünde onlarca fotograf çekilen aile, daha sonra memleketlerinden arkadaslarini arayarak görüntülü konustu.

Mustafa Kutru, sampiyon olduklari için mutlu olduguna vurgu yaparak, “Sampiyonlugu sonuna kadar hak ettik bence. Ben, ‘O sene bu sene, bundan sonra her sene’ diyorum. Insallah bundan sonra kupalara ambargo koyacagiz. Oglumun bu kupayi görmesi onun sansina oldu. 7 aylik. Allah öyle nasip etti. Mutluyuz. Insallah bundan sonra her sene görecegiz” dedi.

Trabzonspor’un 38 yil sonra degil, 11 yil sonra sampiyon oldugunu ileri süren Sümeyye Kutru ise, “Fazla söze gerek yok. Su arma her seye yeter. Sampiyonlar ligine bu forma ile çiktik biz. Bunu baskasi takmadi” diye konustu.

Kaynak: İHA