Sampiyonlar Pamukkale Belediyesporlu Oldu

Pamukkale Belediyespor, görme engelli goalball bransinda olimpiyat sampiyonu olan sporculari kadrosuna katti. Pamukkale Belediyespor Kulübü Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Denizli tarihinde 60 yil sonra olimpiyat sampiyonlugunu kazanan sporcumuzu kadromuza kattik” dedi.



Pamukkale Belediyespor, basarili sporculari kadrosuna katmaya devam ediyor. 2021 yilinda Tokyo’da yapilan Paralimpik Oyunlari’nda Olimpiyat Sampiyonu olan ve altin madalya kazanan Seyda Nur Kaplan (22) ve yine 2021 yilinda ülkemizde yapilan Goalball Bayanlar Avrupa Sampiyonasi’nda ikincilik elde eden Berfin Altan (18) ve bu sporcularin antrenörü Hüseyin Atmaca mavi-beyazli kulübe katildi.

Pamukkale Belediyespor Onursal Baskani ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, Pamukkale Belediye Meclisi’nin Mayis ayi toplantisi öncesi sporculari meclis üyeleriyle tanistirdi. Pamukkale Belediyespor’un pirlanta gibi 2 sporcuyu kadrosuna kattigini ifade eden Baskan Örki, “Biz sporun her dalini desteklemeye çalisiyoruz. Görme engelliler goalball bransinda Olimpiyat ve Avrupa Sampiyonasi’nda basarilar elde eden Seyda Nur Kaplan ve Berfin Altan’i Pamukkale Belediyespor çatisi altina aldik. Seyda Nur Kaplan en son 2021 yilinda Tokyo’da yapilan Paralimpik Olimpiyat Oyunlari’nda sampiyon olarak altin madalya kazandi. Bu Denizli’miz adina 60 yil sonra gelen olimpiyat sampiyonlugu. Geçen yil ülkemizde yapilan Goalball Bayanlar Avrupa Sampiyonasi’nda ikinci olan Berfin Altan ve bu sporcularimizin antrenörleri Hüseyin Atmaca bundan sonra kulübümüz adina mücadele edecekler. Kendilerine basarilar diliyorum” dedi.



Çok anlamli bir destek

Olimpiyat Sampiyonu Seyda Nur Kaplan, Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki’ye tesekkür ederek, “Bu destek bizim için çok anlamli ve degerli. Bize sahip çikilmasi tarif edilemez bir duygu. Bundan sonra basarilarimizi Pamukkale Belediyespor için elde edecegiz” dedi.

Berfin Altan ise “Bize destek veren baskanimiz Avni Örki ve meclis üyelerine tesekkür ediyoruz. Bu destegin karsiligini basarilarimizla vermek istiyoruz” diye konustu.

Sporcularin antrenörlügünü yapan Hüseyin Atmaca ise “Sporcularimizin basarilarina destek saglayan Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ve kiymetli meclis üyelerine tesekkür ediyorum. Bu sporcularimizla birlikte Pamukkale Belediyespor’un adini basariyla duyurmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA