Sampiyon Sehir Turunda Taraftariyla Bulustu

Manisa Büyüksehir Belediyespor Basketbol Takimi, ING Basketbol Süper Ligi’ne (BSL) yükselmesinin ardindan üstü açik otobüsle sehir turu atarak taraftarlariyla bulustu. Manisalilar sampiyon takima yaptigi tezahüratlarla sampiyonlugu kutladi.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) sampiyon olan Manisa Büyüksehir Belediyespor Basketbol Takimi, süper lige yükselme coskusunu attigi sehir turu ile birlikte vatandaslarla bir arada yasadi. Sehir turunda Kulüp Baskani Mehmet Güzgülü, Basketbol Sube Sorumlusu Bora Çaylan, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökmen Aytaç, Özcan Nalbantlar, Engin Altun, teknik ve idari ekip ile oyuncular yer aldi. Manisa merkezde atilan sehir turunda Manisalilar sampiyon Dev Adamlari bagrina basti.

Sehir ve takim el ele

Kulüp Baskani Mehmet Güzgülü, çok önemli bir basariya imza attiklarini belirterek, "Aldigimiz basarili sonuçlarda taraftarlarimizin, Manisali hemsehrilerimizin de destekleri çok fazla. Bu sehre hakettigi sampiyonlugu yasattigimiz için çok mutluyuz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün öncülügünde Süper Lig’de de basarili sonuçlara ulasacagimiz inancini tasiyoruz. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de hemsehrilerimizin destegiyle yeni bir basari hikayesine imza atacagimiza inaniyorum" dedi.



Sampiyonlar kupayi Baskan Ergün’e getirdi

Türkiye Basketbol Ligi’nin sampiyonu Manisa Büyüksehir Belediyespor Basketbol Takimi, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tam kadro ziyarette bulunarak, sampiyonluk kupasini takdim etti. Takimi tebrik eden Baskan Ergün, “Bir sezonda hem Federasyon Kupasi hem de Lig Kupasi’ni Manisa’miza getirdiniz. Bu, büyük bir gurur. Çok sag olun” dedi.

Ziyarette Manisa Büyüksehir Belediyespor Baskani Mehmet Güzgülü, Basketbol Sube Sorumlusu Bora Çaylan, Yönetim Kurulu üyeleri, SPILAS Genel Müdürü Engin Anli, Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Yildirim, teknik kadro, idari personeller ve sporcular tam kadro katildi.

Ziyarette Baskan Ergün’e üzerinde ismi yazili olan forma hediye edildi. Baskan Ergün, kupayi Manisa’ya getiren ve basketbolda Süper Lig heyecanini Manisalilara yasatacak olan sporculara sahsi ve Manisalilar adina tesekkürlerini iletti.

Baskan Ergün: "Istikrar basari getirdi"

Sporculari yürekten kutlayan Baskan Ergün, "Bu uzun maratonda Manisa’nin adini, Manisa Büyüksehir Belediyesi adini tarihte ilk kez Süper Lig’e tasidiniz. Bu güzel anlari bizlere yasattiginiz için Allah hepinizden razi olsun. Bizler sadece birer vesileyiz, sebebiz. Olanaklari sizlere en güzel sekilde sunabilmenin gayreti içinde olduk. Görevlerimizden bir tanesi bu. Amaç insanlari mutlu etmek, sevindirebilmek. Manisa’nin adini en güzel yerde en güzel noktalarda temsil edebilmek ve yasatabilmek. Bu amaç bu gaye ile yillarca spora gönül vermis bir kisi olarak, geçmisimize baktigimiz zaman daha çok futbolla yattik, futbolla kalktik. 6 senedir basketbol bransini açtigimiz günden bu güne kadar istikrarin basariyi getirdigine inananlardaniz. Tabi ki her basarinin arkasindan da iyi çalismak geliyor. Bütünlügü, birlik beraberligi, arkadaslik duygularini inançlarinizi sahaya yansitmaniz gerekiyor. Bugün sizler bunu basarmis sporcu kardeslerimizsiniz. Bizler de üzerimize düsenin en güzelini en iyi sekilde sizlere yansitmanin hep çabasi ve gayreti içinde olduk. Tabi ki teknik kadrosundan masörüne, malzemecisine kadar, sahada yüregiyle oynayan sizler, bu basarinin mimarlarisiniz. El üstündesiniz, bizleri de bu mutlulugu sizlerle paylasmis olmak bizleri daha fazla mutlu ediyor” açiklamasini yapti.

"Allah hepinizden razi olsun"

Basketbol takiminin Manisa’da bir ilki gerçeklestirdigini vurgulayan Baskan Ergün, "Futboldan sonra basketbolda da Türkiye’nin süper liginin heyecanini insallah Manisa’ya yasatacaksiniz. Geçen sene Euro Lig’in sampiyonu Efes’in artik Manisa’da oynayacak olmasi, Fenerbahçe’nin buraya gelecek olmasi, Galatasaray’in, Besiktas’in, Tofas’in, Darüssafaka’nin, Pinar Karsiyaka’nin Manisa’da basketbol severlere maç oynamasini Manisalilara sunabilmis olmaniz, bizim için çok büyük bir gurur, çok büyük mutluluk. Bunu sizler yasattiniz. Allah hepinizden razi olsun. Her biriniz, hiç düsünmedigimiz noktalarda ortaya çikarak bu basarilari bizlere degisik zamanlarda, degisik sekillerde yansittiniz. Kulübün içinde görev alan herkesin, en son oynayan kardesimizin dahi attigi 3’lükle katkida bulundugu bir süreci yasadik. Yeni salonumuzda degisik bir atmosferde degisik bir ambiyansta bin 500’e yakin seyircimiz vardi. Salonu dolduran ailelere, çocuklara, bizlere mutlulugu yasattiniz. Allah hepinizden razi olsun. Verdiginiz emeklere, çabalara, gayretlere, bütün Manisalilar adina çok tesekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de hayatinizin devaminda bundan sonra görev alacak olan almayacak olan arkadaslara ben basarilar diliyorum. Bu bir çita meselesi, bir seviye meselesi. Bu sartlar neyse günün kosullarina göre hareket edecegiz. Sonuçta basariyi sizler bize gösterdiniz. Bunlar sizin için de çok güzel bir ani, basari öyküsü. Allah hepinizden razi olsun. Bir sezonda hem Federasyon kupasini hem Lig Kupasi’ni Manisa’miza getirdiniz. Bu, büyük bir gurur. Baska da söylenecek bir kelime bulamiyorum. Çok sag olun” ifadelerini kullandi.

Baskan Ergün konusmasinin sonunda yönetim kurulu üyelerini, teknik kadroyu ve sporculari tek tek tebrik ederek ugurladi. Ziyaret, günün anisina hatira fotografi çektirilmesiyle son buldu.

Kaynak: İHA