Salihli'de 5 Eylül Atli Spor Kulübü Kuruldu

Manisa’nin Salihli ilçesinde binicilik sporunu sevdirmek ve yayginlastirmak amaciyla Ibrahim Özenkan öncülügünde 5 Eylül Atli Spor Kulübü kuruldu.

Yilmaz Mahallesi’ndeki 25 dönüm alanda kurulan 5 Eylül Atli Spor Kulübü, olusturdugu fiziki yapiyla adeta kentin yasam alani haline getirdi. Salihli’nin yeni yasam ve spor alani olarak faaliyete baslayan kulüpte, çocuk oyun alani, kafeterya ve atlara özel pansiyon yer aliyor. Kafeterya da sicak ve soguk içecek çesitlerinin yani sira kahvalti çesitleri ve aperatif türü ürün çesitleri ile hizmet veriliyor.

cin bu sporu yapmasina olanak saglamak istediklerini belirten Ibrahim Özenkan, tesiste alaninda uzman at bakicilarinin görev yaptigini söyledi.

Tesiste 20 at sahibi üyenin yer aldigini vurgulayan Özenkan “Ati olup bakacak yeri olmayanlar için tesisimizde 40 at kapasiteli pansiyon yer almaktadir. Biz burada atlarin bakiminin yani sira her türlü beslenmesini olanak sagliyoruz. Ati olanlar, atlarini pansiyonda birakip, bos zamanlarinda buraya gelip atlarini binmektedir. Ati olmayan vatandaslarimiz ise külümüze ait atlara binmektedir” dedi.

Vatandaslarin atlara karsi özel bir ilgisinin yer aldigini anlatan Özenkan, tesise gelenlerin atlarla bol bol hatira fotografi çekildigini söyledi.

Tesis ve kulüp hakkinda bilgiler veren Özenkan “Kulüp olarak fayton turlari, özel çocuklara atla terapi, özel gün organizasyonlari ile hizmet veriyoruz. Çocuklar, çocuk oyun alanlarinda hosça vakit geçirirken, ailelerde kafeterya da sicak ve soguk içecek çesitlerini yudumluyorlar. Tüm halkimizi Salihli’nin yeni yasam alani olan 5 Eylül Atli Spor Kulübümüze davet ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA