OMÜ'lü Akademisyenlerin Çalismasi Faydali Model Olarak Kabul Edildi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) akademisyenlerinin gelistirdigi “Tribolojik Etkilesim Deney Cihazi” baslikli faydali model basvurusu kabul edildi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Yildizli, Makine Mühendisligi Ars. Gör. Dr. Cengiz Görkem Dengiz ve Makine Mühendisligi doktora ögrencisi ve ayni zamanda Giresun Teknopark Genel Müdürü Muhammet Anil Kaya’nin gelistirdigi Tribolojik Etkilesim Deney Cihazi baslikli faydali model basvurusu kabul edildi.

2019 yilinda Türk Patent ve Marka Kurumu’na OMÜ’lü akademisyenler tarafindan yapilan basvuruya gerçeklestirilen degerlendirmeler sonucunda faydali model tescil karari verildi.

Söz konusu tescil karari ilerleyen günlerde TÜRKPATENT bülteninde ilan edilecek. Ilgili çalismayla, örseleme hareketi esnasinda sürtünme kuvvetinin degisimini grafiksel olarak gösteren simülatör, tramvaylarda bakir tele sürtünen farkli cins grafit plakalarin asinma ömrünün kuru ve sulu sürtünme sartlarinda ölçülmesinde kullanilacak.

OMÜ 36. Geleneksel Üniversite Içi Spor Senligi basladi

Ondokuz Mayis Üniversitesi çalisanlari ve ögrencilerinin katilimiyla 36. Geleneksel Üniversite Içi Spor Senligi Yasar Dogu Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Yalçin Tasmektepligil Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile basladi.

Açilis törenine; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Sancak, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskani Güngör Kural olmak üzere çok sayida idari personel ve ögrenci katildi.

Spor Senliginin açilisinda konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Sancak, “Bugün Ondokuz Mayis Üniversitesi’nin 36. geleneksel üniversite içi spor senlikleri kapsaminda gerçeklesecek olan spor müsabakalarina takimlar halinde katilim gösterdiniz. Yillardir toplum olarak sosyokültürel anlamda gelenek haline gelen bir diger adi Hidirellez olan bahar senlikleri kapsaminda sizler müsabakalarinizi yapacaksiniz. Bu müsabakalarin tüm takimlar adina dostça ve sevgiyle geçmesini diliyor etkinlikleri baslatiyoruz, herkese hayirli olsun” dedi.

Spor senlikleri; futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere 3 bransta yapilacak. Toplamda 45 takimin katildigi turnuvalarda; futbol bransinda 14’ü personel, 14’ü ögrencilerden olusan 28 takim katilacak. Basketbolda 10 ögrenci takimi yer alirken, voleybolda ise 3’ü kadin olmak üzere 7 tane ögrenci takimi yer alacak. Fikstürlerin sonuçlarina göre oynanacak final maçlariyla 6 Haziran Pazartesi günü son bulacak spor senliginde kazanan takimlara kupalari törenle verilecek.

Samsun Engelli Gücü Gençlik Kulübü Ampute Takimi’ndan OMÜ’de gösteri maçi

OMÜ 36. Geleneksel Spor Senlikleri kapsaminda engelli farkindaligini artirmak amaciyla Ampute Futbol 1. Liginde mücadele eden Samsun Engelli Gücü Gençlik Kulübü Ampute takimi ögrencilerle birlikte gösteri maçi yapti. Yasar Dogu Spor Bilimleri futbol sahasinda yapilan sosyal farkindalik etkinligi Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan organize edildi. Engelli bireylerin topluma entegrasyonu adina yapilan gösteri maçina ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Samsun Engelli Gücü Gençlik Kulübü Ampute Takimi Kulüp Baskani ve Antrenörü Ilhan Elmali, ‘Üniversitede böyle bir maç yapmak bizleri mutlu etti. Takimimizin oyuncularindan Harun Yüksel OMÜ’nün ögrencisi ayni zamanda hem A Milli hem de genç milli takimin oyuncusu. Yine Cihan Duran, Mücahit Yilmaz OMÜ ögrencisi. Ampute 1. Futbol Ligi’nde mücadele ediyoruz. Medical Park sponsorlugunda arkadaslarimizi topluma geri kazandirmak için ugrasiyoruz. Bu konuda destekleri için OMÜ’ye de tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA