'Minik Yigidolar' Kupa Heyecanini Yasayacak

Sivas Valiligi öncülügünde, Il Milli Egitim Müdürlügü’nün koordinesinde ve Sivasspor’un destekleriyle baslatilan “Minik Yigidolar Takimina Sahip Çikiyor” projesinde bu hafta da ögrenciler kupa heyecanini yasayacak.

Kirsalda yasayan çocuklarin Sivasspor sevgisi ile bulusturulmasi ve yasadigi ili tanimasi amaciyla hayata geçirilen projeyle ögrenciler, ögretmenleri nezaretinde köylerden, ilçelerden gelerek hem sehrinin kültürel ve turistik yerlerini geziyor hem yöresel lezzetleri tadiyor hem de sehrin takimi olan Sivasspor karsilasmalarini coskuyla tribünden takip ediyor.

11 Mayis Çarsamba günü Ziraat Türkiye Kupasi Yari Final rövans mücadelesinde Sivasspor ile Alanyaspor arasinda oynanacak karsilasmada il merkezi ve ilçelerden gelen 8 bin ögrenci tribünleri dolduracak. Finale giden yolda oldukça önemli bir karsilasmaya ev sahipligi yapacak Sivasspor’a 90 dakika boyunca coskulu tezahüratlariyla destek olacak minik yigidolar, stadyuma ayri bir renk katacak.

Aralarinda daha önce sehir merkezini hiç görmemis ve ilk kez futbol maçina gidecek ögrencilerin bulundugu minikler; ilk olarak Valilik makaminda Vali Salih Ayhan tarafindan agirlanacak. Tarihi kent meydani, müzeler, Hamidiye Kültür Bahçesi’ni ögretmenleri esliginde gezecek olan ögrencilere sonrasinda Valilik tarafindan yemek ikrami yapilacak.

Yaklasik 80 bin ögrenci futbol heyecani yasadi

2019 yilinda baslayan ve birçok sehre örnek olan projede ilçe ve köylerden gelen ögrenciler basta olmak üzere bugüne kadar yaklasik 80 bin ögrencinin hem sehri gezdigini hem de Sivasspor karsilasmalarini izledigini ifade eden Vali Salih Ayhan, “Çocuklarimizin taraftarlik kültürünü kazanmalari, sehre aidiyetlerinin sehrin takimi ile artirilmasi, kirsaldaki ögrencilerimizin ilimizin kültürel degerleri ile tanismalari amaciyla hayata geçirdigimiz ‘Minik Yigidolar Takimina Sahip Çikiyor’ projemizi, tribünlerde dev bir sosyal projeye dönüstürdük. Sivasspor’un maçlari için kirsaldan gelen ögrencilerimize sehrimizi gezdiriyor, Valilik makaminda misafir ediyoruz, sonrasinda tribünlerde takimlarina destek oluyorlar” ifadelerini kullandi.

Sivasspor’un basarili bir performansla ilerledigini kaydeden Vali Salih Ayhan, Ziraat Türkiye Kupasi’nin Sivas Belediyesi’nin bilet destegi vermesi, minik yigidolar ve taraftarlarin da coskusuyla bu yil Sivas’a gelecegine inandigini da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA