Ilhan Palut Açiklamasi 'Üçüncülük Adina Ayakta Kalmaliyiz'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, puansal olarak haftanin en zarara ugrayan takimin kendileri oldugunu belirterek, "Uzun süredir kötü savunma yapiyoruz, üçüncülük adina ayakta kalmamiz gerekiyor" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Konyaspor, deplasmanda karsilastigi Antalyaspor’a 3-2 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Palut, her maç Fenerbahçe’ye yaklasma ve Medipol Basaksehir’den ve Alanyaspor’dan puan olarak uzaklasmak için firsat yakaladiklarini ancak bunun tersinin yasandigini kaydetti.

Puansal olarak haftanin en zarara ugrayan takimi olduklarinin altini çizen Palut, "Maça geldigimiz zaman ofansif anlamda takimin gösterdigi performanstan memnunum. 2 gol attik, çok pozisyona girdik, çok sut çektik, daha fazlasini atabilirdik. Diger tarafa baktigimiz zaman kötü savunma yaptik. Uzun süredir de kötü savunma yapiyoruz. Üçüncülük adina ayakta kalmamiz gerekiyor. Gün sonunda baktigimiz zaman 2 maç kaldi. En azindan üçüncülük konumumuzu korumak adina ayakta kalmaliyiz. Savrulmamali ve kirilmamaliyiz. Daha çok özverili olmali ve çalismaliyiz. Basta ben daha az hata yapmaliyiz" seklinde konustu.



"Penaltiya elestiri"

Karsilasmada aleyhlerine verilen penalti hakkinda da konusan Palut, "Penalti, penalti degil. Çekici’ye atilan karate tekmesi VAR’dan zar zor penaltiya dönerken, Baris Yardimci’nin topa müdahalesi alelacele penalti ile cezalandirildi. Bünyamin Balci’nin dirsegine çarpan topta, hani atakta kol kapali olsa da elle cezalandirilirdi. Kurallari da artik anlamiyoruz. Her hafta bir egitim almaliyiz. Söyle egitim almaliyiz, su hakem eliniz kapaliysa verir, bu vermez seklinde hakeme özel egitimler almaliyiz. Ya da sunu futbolcularimiza diyebiliriz, futbolcunun kalçasinin altina tekme atabilirsiniz kimse penalti vermez ama topa müdahale etmek için dikkat etmelisiniz. Mete Kalkavan hos geldi, sefa geldi. Türk futbolunun önemli bir degeridir. Onun kisiligi ile alakali yorum yapmiyorum. Sadece futbol pozisyonunu konusuyorum. Penalti mi degil mi? Kimseyi hedef almiyorum. Penalti menalti degil. Çok kritik bir hata. Bizim kötü olmamiz bizim yanlis kararlarla cezalandirilmamizi hiçbir sekilde gerektirmiyor" diye konustu.



"Golün her seklini yiyoruz"

Son maçlarda birçok yanlis yaptiklarini dile getiren Ilhan Palut, “ Savunmayi çok kötü yapiyoruz. Golün her seklini bir sekilde yemeye basladik. Bunu defans, kaleci olarak düsünmemek lazim. Basit pozisyonlari da gole çeviremiyoruz" seklinde konustu.



"Bir sonraki maça çalisacagiz"

’Konyaspor kalan haftalarda nasil bir reaksiyon verecek’ seklinde yöneltilen soruya Palut, su yaniti verdi:

"Güzel bir nokta. Önce soyunma odamizi toparladik. Bir seyler var ama çok uzak emin de degilim. Pozisyonu seyrettim ama inanamadim. Bunu takimimda sakinlige çevirmeye çalistim. Iki çok kötü savunma yapiyoruz, golün her seklini yiyoruz. Özveri mi konsantrasyon eksikligi mi, ben mi iyi çalistiramiyorum. Bunu çözecegiz. Izleyecegiz, yaptigimiz hatalari çalisacagiz, baska bir ilacimiz yok. Buradan bizi kurtaracak tekrar çalismak, bol tekrar baska bir sermayemiz yok. Kimseden bir yardim bekleyecek durumumuz yok. Kimseye kizacak, suçu baskasina atacak ne yapalim hakem de penalti vermeseydi diyecek bir fitratimiz yok. Ekibimle saglam duracagiz. Bir sonraki maça çalisacagiz. Takimimda stres olusmasini engellemeliyim, hem de dogru savunma dogru hücum etmeyi sürdürme adina çalismaliyiz. Takimim için bu seviyenin bir imtihani olacak, benim için bu seviyeyi burada bitirebilmenin kariyerimde bir imtihani olacak. Buna çalisacagiz. Bu seviyeyi burada bitirebilmenin imtihani olacak. 4. olsak, 5. olsak diyemeyiz. Bunu tekrar basarabiliriz. Insanlarda beklentiyi çok yükselttik, onlari hayal kirikligina ugratmak son derece üzüntü. Saha içindeki herkes dikkatli olacak, top toplayicilardan bahsediyorum yanlis anlasilmasin. Çocuklar toplari daha iyi atsin diye. Baska kimse zaten hata yapmaz. Ya biz ya top toplayicilar hata yapar. Bir sonraki maça gelecek olan top toplayicilar, bu konusmayi onlar adina magdurluk edebiyati için yapmiyorum. Bir sonraki maçta bizi telafi etmesinler."

"Sahada tek basina gezmesi"

Transfer gündeminde olan Adil Demirbag, Skubiç ve Abdülkerim Bardakçi’nin performanslarinin düstügü yönündeki soruya, gözlemlemelerinde böyle bir durumun olmadigini anlatti. Palut, maç sonun sahada tek basina dolasmasi ile ilgili olarak, "Üzgünüm, neden gol yemeye basladik, neden takim savunmasi yapamadik, yarin ki antrenmanda ne konusabilirim, neler yapabiliriz. Hafta boyunca takimimi hangi parametlere çalistiririm, takimimi tekrar optimuma nasil getirebilirimi düsündüm. Basit verilen penaltiyi düsündüm. Çok önemli puanlar artik karar haftalari. Ama ben kasti oldugunu asla düsünmüyorum çok daha dikkatli olmak lazim" cevabini verdi.

"Defans degisimi"

Palut, takimin en kritik bölgelerinden birinin savunma bölgesi oldugunu belirterek, "Orada süreklilik önemlidir. Bu degistirilmeyecek bir durum mudur hayir. Bu benim fazla istikrarliligimdir, defansin en merkez yerinde yeni bir kaynasma adaptasyon sürecini ve dogabilecek hatalari göze alamiyorumdur. Bu sadece benim kararlarimla alakali” diye konustu.

Kaynak: İHA