Hande Yener Batman Petrolspor'un Sampiyonluk Kutlamalari Için Sahneye Çikti

Ünlü sanatçi Hande Yener, Batman Petrolspor’un sampiyonluk kutlamalari için sahneye çikti. 62 Yillik kulüp olan Batman Petrolspor, 26 yil aradan sonra 3. Lig’de sampiyonluk kupasini kaldirdi. Sampiyonluk kutlamalarinda ünlü sanatçi Hande Yener sahne aldi. 10 binlerin katildigi kutlamada Yener, en sevilen sarkilariyla Batmanlilari costurdu. Konser öncesi Batman Petrolspor oyunculari tek tek anons edilerek taraftarlariyla selamlasti. Batman Valisi Hulusi Sahin bu sezon gol kirali olan forvet oyuncusu Aykut Çift’e hediye takdim etti. Sahnede seyircisi önünde bir kez daha sampiyonluk kupasini kaldiran Batman Petrolspor oyunculari geceye renk katti. En son 1996-97 futbol sezonunda 3. Lig’de sampiyon olan ve 16 yildir da 2. Lig’den düsen Petrolspor, uzun yillar sonra kupa heyecani yasadi. Batman Petrolspor, sezonun son maçinda rakibi Arnavutköy’ü de devirerek, 74 puanla ligi tamamladi. Açiklamalarda bulunan Batman Valisi Hulusi Sahin, Batman Petrolspor’un 2019 yilinda haciz ve icralarla bogustugunu ligde ise durumunun çok kötü oldugunu ifade etti.

Sahin, “Tabiri caizse uçan kusa borcu vardi. Kapisinda hacizler, icralarin haddi hesabi yoktu ve o kara günlerde bölgesel lige düsme tehlikesi ile karsi karsiya olan 62 yillik o koca çinar Abdulvahap Akbas adindaki sessiz kahraman sayesinde bugün buraya geldi. Batman Petrolspora bir sms’i bile fazla görenler Abdulvahap Akbas’in emegini küçümseyemezler. Hadleri de degildir. Biz geçen sene ta Mayis ayinin basinda bugünleri planladik. Bu yönetim planladi. Bugün Rabbime hamd olsun ki bu 10 binleri bu meydanda toplayan bu büyük basariyi elde ettik” diye konustu.

Kirmizi Beyaz renklere gönül veren bu yolda yillarca basari bekleyen Batman halkinin özlemi olan sampiyonlugun hayirli ugurlu olmasini temenni eden Batman Petrolspor kulüp baskani Abdulvahap Akbas, “Çok degerli Batman halki 26 yildir özlemle beklenen sampiyonluk için su anda huzurunuzda bulunan çok kiymetli kaliteli, karakterli futbolcularimiz, teknik heyetimiz Batman halkina hediye etmistir” dedi.

Batman sehrinin hem lokasyon olarak hem sosyal ve kültürel olarak çok önemli bir yerde oldugunu aktaran Batman Petrolspor teknik direktör Zafer Hizarci ise “Batman Petrolspor Batman sehrinin içinde bulundugu imkânlar ve sartlar olarak bir üst ligleri çok kolay yakalayabilecek imkânlara ve sartlara sahip. Bu yüzden bu 26 yillik özlemi dindirdik ve bir üst lige çiktik. Bundan sonra insallah istediginiz en iyi yerlerde olursunuz. Sizlerde bu sevgi bu sahiplenme oldugu sürece özellikle gönülden ve kosulsuzca sahiplenme oldugu sürece istediginiz her seyi basarabilirsiniz” dedi.

Batman Valisi Hulusi Sahin, konser sonrasi sahnede basarili sanatçi Hande Yener’e üstünde ismi yazilan 72 numarali Batman Petrolspor formasi ve atkisini hediye etti.

Batman fuar alaninda düzenlenen etkinlige Vali ve Belediye Baskan Vekili Hulusi Sahin, esi Ebru Sahin, Il Emniyet Müdürü Köroglu Kiraç, Batman Petrolspor yönetim üyeleri, teknik heyeti, oyunculari, protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA