Galatasaray Açiklamasi 'Galatasaray, Türkiye'nin En Çok Süper Lig Sampiyonlugu Olan Kulübüdür'

Galatasaray, sampiyonluk sayilari ile ilgili bir açiklama yayimladi. Sari-kirmizililardan yapilan açiklamada "Galatasaray Spor Kulübü, bugün itibariyle müzesindeki 22 sampiyonluk kupasiyla ve dört yildizi ile Türkiye’nin en çok Süper Lig Sampiyonlugu olan kulübüdür" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray, Fenerbahçe’nin 1959 öncesi sampiyonluklarin sayilmasina iliskin talebinin ardindan konuyla ilgili bir açiklama yapti. Galatasaray’in açiklamasinda sari-kirmizililarin Türkiye’de dört yildizi ile sampiyonlugu en fazla kulüp oldugunun alti çizildi. Galatasaray’in açiklamasi su sekilde:

"Son günlerde Süper Lig sampiyonluklari konusunda, hukuki temeli ve geçerliligi bulunmayan, gayriciddi iddialarin yeniden gündeme getirilme çabalarini dikkatle takip ediyoruz.

Bilindigi gibi, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yapmis oldugu mesruiyeti bulunmayan 28 sampiyonluk konulu basvuruya karsi Galatasaray Spor Kulübü tarafindan Türkiye Futbol Federasyonu’na 23 Mart 2021 tarihli dilekçemiz ile basvurulmustu.

Devam eden süreçte, 21 Nisan 2021 tarihli ikinci dilekçemiz ile ilk basvurumuza ek beyan ve itirazlarimiz da Türkiye Futbol Federasyonu’na iletilmisti.

Söz konusu dilekçelerimiz vasitasiyla Fenerbahçe Spor Kulübü’nün hiçbir hukuki dayanagi olmayan iddialarina konu basvuru ile buna bagli taleplerin neden reddedilmesi gerektigi Türkiye Futbol Federasyonu’na detaylica izah edilmistir.

Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sözde iddiasina iliskin Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki hukuki süreci son derece yakindan takip etmektedir ve ilerleyen dönemlerde de takip etmeye devam edecektir.

Galatasaray Spor Kulübü, bugün itibariyle müzesindeki 22 sampiyonluk kupasiyla ve dört yildizi ile Türkiye’nin en çok Süper Lig Sampiyonlugu olan kulübüdür."

Kaynak: İHA