Firlattigi Gülleleri Türk Spor Tarihine Bagisliyor

Nurullah Ivak Atmalar Kupasi’nda attigi gülle ile kendi rekoruna 77 santimetre daha eklemeyi basaran Eskisehirli milli rekortmen gülleci Alperen Karahan, 20.81 santimetrelik derecesi ile yeniden tarihi bir rekora imza atti.

Bursa’da düzenlenen Nurullah Ivak Atmalar Kupasi’nda attigi gülle ile U23 kategorisinde daha önceden kirdigi rekoruna 77 santimetre daha ekleyen Eskisehirli milli sporcu Alperen Karahan, Türk spor tarihine adini tekrardan altin harflerle kazidi. Daha önceden tüm yas kategorileri basta olmak üzere Avrupa U20 ve U23 madalyalarina da sahip olan rekortmen atlet Karahan, Hüseyin Atici’nin 20.42’lik derecesini 39 santimetre daha ileriye tasiyarak 20.81 santimetrelik bir mesafe ile yeniden Türkiye gülle atma rekoruna sahip oldu.

“Avrupa baraji için önümüzde 4 santimetre gibi bir mesafe kaldi”

Hedeflerinin, Agustos ayinda Konya’da düzenlenecek olan Islami Dayanisma Oyunlari’ndan altin madalya ile dönmek oldugunu belirten antrenör Ufuk Ustuna, “Büyükler Avrupa barajini asmak için önümüzde sadece 4 santimetre gibi bir mesafe kaldi. Alperen’e çok güveniyorum ve kirdigi dereceler ile önce ülkemizde sonrasinda ise dünyada, adindan sikça söz ettiriyor” dedi.

Kaynak: İHA