Ergin Ataman Açiklamasi 'Bir Kez Daha Euroleague Kupasi'ni Türkiye'ye Getirmek Istiyoruz'

Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, Euroleagu’de bir kez daha kupayi alip Türkiye’ye getirmek istediklerini ifade ederken, daha önce Galatasaray’da baskanlik hayaliyle ilgili planlarini nadasa aldigini söyledi.

Euroleague’de Final-Four’a kalarak 19 Mayis’ta Sirbistan’in Belgrad sehrinde yari final mücadelesinde Olympiakos ile karsilasacak olan Anadolu Efes’te Euroleague medya günü gerçeklestirildi.

Burada bir konusma gerçeklestiren Anadolu Efes Basantrenörü Ergin Ataman, “Bir kez daha Final-Four’da oldugumuz için Anadolu Efes olarak heyecanliyiz. Üst üste üçüncü kez Final Four’da Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonunda sampiyonluk mücadelesi verecegiz. Ilkinde finalde yenildik, geçen yil da sampiyon olduk. Bu sezonda zorlu bir lig maratonu sonucunda, daha sonra da zorlu geçen play-off serisi neticesinde bir kez daha Final Four’da oynama hakki kazandik. Bunlar çok büyük basarilar. Sürdürülebilirlik, istikrar, zirvede olabilmek ayni takim ve ekiple. Simdi de bu Final Four’a giderken de son sampiyon unvaniyla, öncelikle yari final maçini geçip finale uzanip ondan sonra sampiyon olmak istiyoruz. Ciddi rakipler var. Güzel bir Final Four olacagi kesin. Bir tarafta yari finalde Türk - Yunan derbisi var, iki köklü kulüp. Diger yari final serisinde de El Classico’nun Euroleague deki yari final serisi olacak. Rakipler çok güçlü ama bizde kendimize çok güveniyoruz. Heyecanimiza, tecrübemize güveniyoruz ve öncelikle yari finali geçip, finali oynayip bir kez daha kupayi Türkiye’ye getirmek istiyoruz” seklinde konustu.



"Üzerimde baski hissetmiyorum"

Final Four oynamasi ile ilgili baski hissedip hissetmedigiyle alakali soruya cevap veren Ataman, "Bende bir baski yok, alistim artik. Bu benim 5. Final Four’um. Üst üste bu takimla 3. Final Four. Ilk finale çiktigimizda çok heyecanliydik. Ikinci finale çiktigimda kazanacagima çok güveniyordum, daha sakindim. Bu sefer bir kez daha kazanmak için heyecani yansitacagiz ama üzerimizde baski yok. Zor bir sezon geçirdik. Sezonun ilk yarisinda buralara gelemeyecegimiz düsünülüyordu. Bu takimin misyonunu doldurdugu konusuluyordu. Sezonun ikinci yarisinda ibreyi yukariya çevirdik ve Final Four’a kaldik. Tecrübemiz, oyunculara güven ve sistem var. Bugün ayin 9’u, yari final maçi 19’unda daha 10 gün var. Belki Belgrad’a giderken yine bir basin toplantisi düzenlenirse daha baskili, heyecanli olabiliriz. Su andaki heyecanim çarsamba günü baslayacak olan Türkiye Ligi Play-off’u üzerine. Su anda baski hissetmiyorum" ifadelerini kullandi.

“Beaubois ve Simon’u Final Four’a yetistirmeye çalisiyoruz”

Rodrigue Beaubois ve Krunoslav Simon’u Türkiye Ligi Play-offlarinda kullanmayacaklarini söyleten Ergin Ataman, "Micic’in hafif sakatligi var, maç saatinde bakacagiz. Saglik ekibinin verdigi bilgiye göre Beaubois ve Simon’u Final Four’a yetistirmeye çalisiyoruz ama 1.5 aydir maç oynamiyorlar. Ama en azindan bize 10, 15 dakika katki verecek seviyeye getirmeye çalisiyoruz. Önümüzdeki hafta basindan itibaren takim antrenmanlarina dahil etme planimiz var, ondan sonra görecegiz" diye konustu.



"Galatasaray baskanligi hayalini nadasa aldim"

Galatasaray’a bir gün baskan olmak istedigi sözü hatirlatilan Ataman, "Su anda Anadolu Efes Basantrenörü olarak zor bir süreçteyiz. Önemli bir misyon üstlenmis durumdayim. Bunun üzerine A Milli Takim görevi verildi ve orada da çok büyük hedefle yola çikiyoruz. Hedefimiz ilk Avrupa Sampiyonasi’nda sampiyon olmak. Su anda Galatasaray baskanligini nadasa aldim. Son dönemlerde kongrelere de gitmedim. Uzaktan takip ettim. Çok canim sikildi. Su andaki olusan ortam ve kaos süreci de çok can sikici. Onun için bu düsüncemde bayagi bir fren yaptigimi söyleyebilirim. Her spor adami için böylesine büyük kulüplerde, arkasinda milyonlarca taraftari olan takimlarda baskanlik yapmak çok büyük hayaldir. Ben Galatasaray Kongre Üyesi olarak bir gün oralarda olabilir miyim, 30 yildir Avrupa da sporun zirvesinde bir spor adami olarak buradayim. Hep bunu düsünüyordum, neden olmasin bizlerden birisi diye. Su kaos ortamini, genel kuruldaki çekismeleri gördükten sonra biraz sogudum. 2026 demistim ben, önümüzde 3, 4 sene var. Belki ortalik yatisir" diye konustu.



Bryant Dunston: "Hedefimiz geçen yil kazandigimiz basariyi tekrarlamak"

Anadolu Efes Basketbolcusu Bryant Dunston da uzun ve zor bir sezonu geride birakmis olduklarini söyleyerek, "Sezona hafif zorluklarla baslamis olsak da takim içi konusma ve ayarlamalarla yukari çiktik. Zor bir Milano serisini geride biraktik. Hedefimiz geçtigimiz yil kazandigimiz basariyi tekrarlamak. Olympiakos gibi zor bir rakiple karsilasacagiz, zorlu atmosfer olacak. Bu tip maçlara çok alisigiz. Önemli olan odaklanmis bir sekilde sahada olmak olacak. Eski takim arkadaslarimla ve eski koçumla karsilasacagim. Ancak hava atisindan sonra sahada herhangi bir arkadaslik kalmiyor" degerlendirmesini yapti.

Kaynak: İHA