Çocukluk Hayali Olan Yaris Atini Aldi Ona Siirler Yazip Okuyor

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde Dogan Karadeli isimli genç, çocukluk hayali olan “Anos” isimli artik damizliga ayrilmis yaris atini satin aldi. Karadeli, samanliktan bozma ahirda gözü gibi baktigi atina siirler yazip okuyor.

Mehmetli Beldesinde yasayan Dogan Karadeli’nin hep hayalinde bir yaris ati vardi. Çocukluktan bu yana bu hayalle yatip kalkan Karadeli, sonunda “Anos” isimli damizliga ayrilmis olan yaris atini satin aldi. 14 yasinda olan ve Türkiye Jokey Kulübü kayitli ati olan Anos bugüne kadar bir çok kosuda sampiyon olup basarilar elde etmis olsa da yasi geregi artik kosmuyor. Anos’a vefa gösterip onu satin alan Dogan Karadeli, atina köyde samanliktan bozma bir ahirda gözü gibi bakiyor. Anos’u kendi eliyle besleyen Karadeli siirler yazip atina okuyor.

Tek hayali bir atinin olmasi oldugunu söyleyen Dogan Karadeli, “Atim safkan Arap orijinli Türk yaris atidir. Babasi, Türkiye’de taylari en fazla yaris kazanan yaris ati olan Haberbatur’dur. Annesi Odinhan’in kizi Kibella’dir. Anos su anda damizlik durumda. Çocukluktan bu yana dededen kaynakli atlara merakim var. Dedemin at arabasi vardi ve benimde zamanim at arabasinin üzerinde çok geçti. Su anda da Anos’umu satin aldim, Anos üst düzey bir attir kaliteli bir safkandir. Ben ayni zamanda Asik Feymaninin çiragiyim ve siirler yaziyorum. Atima da siirler yazdim ona okuyorum” dedi.

Kaynak: İHA