Çalimbay'in Akli Kupa Maçinda Açiklamasi 'Finale Kalacagiz!'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Alanyaspor ile oynayacaklari kupa maçini kazanip finale çikmak istediklerini belirtti. Çalimbay, “Insallah finale kalacagiz. Arkadaslarima inaniyorum ve güveniyorum. Alanyaspor takimi da kolay bir rakip degil. Çok zor bir takim” dedi.

Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, Ziraat Türkiye Kupasi yari final rövans maçi öncesi kulübün resmi internet sitesine açiklamada bulundu. Ilk olarak ligde geçtigimiz hafta sahalarinda Kasimpasa’ya 3-1 maglup olduklari maçi degerlendiren Çalimbay, “Kasimpasa maçinda ilk 15 dakika hariç gayet iyi oynadilar. Böyle bir rotasyona gitmemiz gerekiyordu. 3 gün sonra kupada maçimiz var. Oyuncularimizi riske atmak istemedik. Bugün Max Gradel antrenmana çikamadi. 10 dakika antrenman olarak oynatalim dedik, girdi ve darbe aldi. Büyük bir darbe olsa belki Alanyaspor maçinda oynayamayabilirdi. Tarihi bir maç oynayacagiz. Kazandigimiz taktirde finale çikacagiz. Çok güzel bir sey bu. Bu yüzden en ufak bir riske girmek istemedik. Oynayan arkadaslarin da maçi kazanacagina inaniyordum. Belki de en çok pozisyona girdigimiz maçlardan bir tanesiydi. Tam bir kadro ile çiksaydik bu maç böyle olmazdi. 3-1’lik maglubiyeti hak edecek bir maç oynamadik” diye konustu.



Hakem Ali Sansalan’i elestirdi!

Maçin hakemi Ali Sansalan’a da elestirilerde bulunan Çalimbay, "Son zamanlarda hakemler hakkinda konusmuyorum. Maçin hakemini seviyoruz ama Alanyaspor ile deplasmanda oynadigimiz ilk maçta Mustapha Yatabare’ye gereksiz bir faul verdi ve ardindan oyundan atti. Bu maçta da gözünün önünde ilk olarak Jorge Felix’e faul yapildi onu vermedi, ardindan da Felix rakibine faul yapinca onu veriyor. Onda da gol yedik zaten. Uzak olsa bir sey demeyecegim ama gözünün önünde oluyor” ifadelerini kullandi.

“Insallah finale kalacagiz”

Çarsamba günü Alanyaspor ile tarihi bir maç oynayacaklarini kaydeden Çalimbay, "Bu maç Sivasspor için çok kritik. Bu maçta her türlü fedakarligi yapmamiz gerekiyor. Ligin ikinci yarisindan beri hemen hemen her maçtan sonra söyledim. Pandemiden önce çok fazla taraftara karsi oynuyorduk. Namaglup gidiyorduk. Çok güzel bir destegi vardi taraftarimizin. Alanyaspor ile tarihi bir maç oynayacagiz. Taraftarin olmasi bambaska bir sey. Taraftar 12’nci adam degil 1’inci adamdir. Taraftar olmazsa oyuncu motive olmaz. Valimiz Salih Ayhan ve Belediye Baskanimiz Hilmi Bilgin çok güzel destek verdi. Oyuncu arkadaslarimiz bunun karsiligini sahada verecek. Insallah finale kalacagiz. Arkadaslarima inaniyorum ve güveniyorum. Alanyaspor takimi da kolay bir rakip degil. Çok zor bir takim. Maçin basindan sonuna kadar oyundan kopmadan, taraftarimizin destegi ile elimizden gelenin en fazlasini yapmaya gayret gösterecegiz. Iki senedir Avrupa’ya gidiyoruz yeni sezon da gitmek için ne gerekiyorsa onu yapacagiz" dedi.

Kaynak: İHA