Altay'da Sahne Gençlerin

Süper Lig’de küme düsmesi kesinlesen Altay’da, Giresunspor karsilamasinda altyapidan yetisen 2 genç oyuncu ilk kez A takim formasi giydi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. hafta maçinda ligde matematiksel olarak küme düsmeyi garantileyen Altay, konuk ettigi Giresunspor ile 1-1 berabere kaldi. Yasanan mali sorunlar sebebiyle Bamba, Paixao ve Pinares gibi hücum oyuncularinin kulüpten ayrilmasi üzerine siyah-beyazli teknik ekip, Giresunspor karsilasmasinda altyapisindan yetistirdigi genç oyunculara yöneldi. Altay U19 takiminda forma giyen oyunculardan forvet Erdem Özcan, 58. dakikada Ahmet Rayan’in yerine oyuna girerken, Nurettin Küçükdeniz ise 83. dakikada Zeki Yildirim’in yerine oyuna dahil oldu. Ilk kez A Takim formasi giyen iki genç oyuncu, oyuna girdikleri andan itibaren siyah-beyazli taraftarlarin destegini arkalarina alarak sahada mücadeleci bir oyun sergiledi.

Altay’in 20 yasindaki oyuncusu Eren Erdogan ise 58. dakikada, kendisi gibi altyapidan yetisen ve bu sezon 22 maçta forma sansi bulan Kazimcan Karatas’in yerine oyuna girdi.

Öte yandan, genç oyuncular Efe Sarikaya ve Tugay Gündem de yedek kulübesinde hazir bekledi.

Kaynak: İHA