Valerien Ismael Açiklamasi 'Penaltiyi Ghezzal'in Kullanmasi Için Seslendim'

Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, Batshuayi’nin kaçirdigi penalti öncesinde penaltiyi Ghezzal’in kullanmasi için seslendigini ifade ederek yeni sezonda gol atacak bir forvete ihtiyaçlari oldugunu söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Besiktas evinde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Valerien Ismael, taraftarlarina destekleri için tesekkür ederek, “Bu derbi atmosferleri hakkinda bilgi sahibiydim, nasil bir tutku oldugunu biliyordum. Ne anlama geldigini canli canli görmek çok kiymetli oldu. Çok fazla eksigimizin oldugu maçti. 11’de çok fazla futbolcu degistirdik. Bazilarini kendi mevkilerinde oynatamadik. 5. dakikada bir gol yedik sonra penalti kaçirdik. Istedigimiz bu degildi. Daha sonrasinda dogru mantaliteyi gösterdik ve maça tekrar ortak olduk. Ilk yari fazlasiyla firsatlar bulduk. Ikinci yarinin ilk 20 dakikasinda harika oynadik takim olarak. Besiktas’i gelecekte böyle görmek istiyorum. Rakibe basan, nefes aldirmayan olarak. Bunu gelecege yaymayi çok istiyorum. Larin birinde direge takildi, daha sonra karsi karsiya kaçirdi. Maalesef galibiyeti getirecek golü atamadik. 3 puani hak etmistik” dedi.



“Gol atacak forvete ihtiyacimiz var”

Oyun yapisina ve transfer konusuna deginen Ismael, “Önümüzdeki sene gol atacak forvet oyuncusuna ihtiyacimiz olacak. Son iki maçta çok firsat bulduk, gol olmasi gereken firsatlar elde ettik. Önümüzde 2 maç var. Buna hazirlanirken önümüzdeki sezona da hazirlanmaya çalisiyoruz” diye konustu.



“Penaltiyi Ghezzal’in kullanmasi için seslendim”

Batshuayi’nin penaltiyi kullanmasiyla ilgili soruyu cevaplayan Valerien Ismael, “Iki penalti kaçirdiktan sonra bir sonraki penaltiyi atmak için sebep yoktu. Ghezzal’in kullanmasi için seslendim. Ikinci penaltida o sorumluluk aldi. Transfer konusunda çok fazla isimiz var. Dogru futbolcuyu bulmak bizim için çok önemli olacak. Bu konuda çok hassas olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Vida ile ilgili karar vermedik”

Bir basin mensubunun Vida’nin durumu hakkindaki sorusuna cevap veren genç teknik adam, “Vida ile ilgili verilmis karar yok. Son iki maça hazirlanacagiz” cevabini verdi.

“Emirhan çok iyi performans gösterdi”

Genç oyuncularin performansi ve oynatmak istedikleri oyunla ilgili konusan, “Bu bizim yapmak istedigimiz bir sey. Hazir oldugunu düsündügümüz oyunculara sans verecegiz. Gençlerin Ghezzal ile birlikte sahanin en iyilerinden olduklarini söyleyebilirim. Emirhan çok iyi performans gösterdi. Ersin çok iyi bir karakter gösterdi. Besiktas için böyle oyuncular olmasi önemli. Bizim için bu konu bir hedef. Bazen tecrübeye ihtiyacimiz olacak ama bu bahsettigimiz konuda bir hedef” dedi.



“Sezon basi kampinda altyapidan oyunculari dahil edecegiz”

Orta sahada daha fazla kontrol sahibi olmak için 10 numarada Ghezzal’i kullandiklarini söyleyen Ismael, “Rakibin zafiyeti oldugunu gördük. Ghezzal’in kalitesinden faydalanmaya çalistik. Son iki maçta iyiydi bence. Bunu idmanlarda daha çok hazirlayarak çalismamiz gerekiyor. Gençleri degerlendirecegiz. Sezon basi kampina altyapidan arkadaslari dahil edecegiz. Hali hazirda bazi futbolcular özelinde bilgim var. Bazi arkadaslari degerlendirecegiz kampta. Hazir olduguna eminsem eger idmanlarda degerlendirebiliriz ya da 11’de sahaya sürebiliriz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA