Kocaelispor - Altinordu Maçinin Ardindan

Spor Toto 1.Lig’de düsme hatti için kritik önem tasiyan ve berabere biten Kocaelispor-Altinordu maçinin ardindan teknik direktörler karsilasmayi degerlendirdi.

Spor Toto 1.Lig’in 36. haftasinda düsme hattini yakindan ilgilendiren Kocaelispor–Altinordu maçinin ardindan iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda karsilasmayi degerlendirdi. Kocaelispor Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül, "Maç öncesinde bütün planlarimiz galibiyet üzerine kuruluydu. Galip gelmek için mücadele ettik. Aslinda birçok seyi de gerçeklestirdik sahada. Öne de geçtik devreyi kapattik. Ikinci yarinin basinda olmayacak dakikada sansiz penalti golüyle beraberlik geldi. Oyundan biraz düstük. Arkasindan rakibin kontra ataktan etkili oldugunu biliyorduk ve kontra ataktan gol yedik. Geriye düsmemize ragmen oyuna tekrar döndük ve rakibi baski altina aldik ve 2-2 beraberlikle sahadan ayrildik. ’Biz hala variz’ demek için sansimiz devam ediyor. Önümüzdeki 2 maçtan da istedigimiz skoru alip sezon sonu hedefine ulasacagiz" dedi.



"Taraftarin tepki göstermesi normal"

Ikinci yariya ayni oyun planiyla çiktiklarini ifade eden Gül, "Savunma anlaminda ciddi sorun yasamadik. Ayni dirençli savunmayi ve agresifligi devam ettirdik. Çok fazla degisiklik yapmadik ikinci yarida. Son bölümü olsa degisiklik planliyorduk ama olmadi. Bireysel hatalara baglamamak lazim. Sonuç itibariyle takimiz biz. Kurtulacaksak hep beraber kurtulacagiz ya da hep beraber batacagiz. Öte yandan taraftarin tepki göstermesi normal. Kocaelispor taraftari da takiminin kazanmasini istiyor. Sezon sonu hedefine ulasmasini istiyor, bu normal. Onlarin istemesi bizim için arti deger. Çünkü onlar isteyecek ki biz biraz daha asilacagiz. Oyun degisiklikleri yerindeydi. Skor rakibe geçtigi için ofansif oyunculari oyuna dahil ettik. Skor bizde olsaydi o sekilde oyuncu degisikligi yapmazdik. Oyunun basinda organize ataklarla gitmeye çalistik. Özellikle ilk yari bunu sonuna kadar götürmeye çalistik. Ikinci yari rakip skor alinca savunma direnci artti. Skora tutundular. Buna bagli olarak da 3 oyuncuyla merkezi kapattilar. Iki kanat oyuncusu bizim bekleri takip etti. Rakibi delmekte problem yasadik. O zaman da Babacar’in hava hakimiyetinden ve düsen toplardan faydalanmaya çalistik. Daha çok kenar ortalarla etkili olmaya çalistik. Biraz daha planli uzun top organizasyonu yaptik. Uzun toplardan sonra da etkili olduk. Tamam kontra yedik ama yapacak bir sey yok risk almamiz gerekiyordu. Oradan skor üretebilirdik" diye konustu.



"Yüzde 99 ligde kalacagiz"

Futbolcularinin ilk yari çok gayretli oldugunu belirten Firat Gül, "Çok mücadele ettiler. Kaçak güresen futbolcu yoktu. Yüzde yüzle oynadilar. Ikinci yarinin basinda ansizin bir penalti ve ardindan yedigimiz gol bizi demoralize etti. Attigimiz gol de normaldi. Oyunu yavaslatmaya çalisip süreden kazanmaya çalisirsaniz biri de gelir böyle cezayi keser. Golü yersin. Bu gayet normal. Demek ki neymis! Oyunu oynamak lazimmis. Rakip takim teknik ekibiyle tanisiyorum. Dostlugumuz da var. Kulübeyle problem yasamadim. Maç içinde oyuna konsantre oldugum için orada ne oldugunu görmedim. O gol olurken, degisikligiyle ilgili yardimci antrenörle görüsüyordum. Bende anlamadim nasil oldugunu. Olayi anlamaya çalisirken ’Ayip ediyorsunuz’ dediler. Olayi çözmeye çalisiyordum. Insanlarin canlari yaninca böyle tepki göstermesi normal. Yumusak yumusak anlatmaya çalistim. Belli yerden sonra sessiz kalamayiz. Gereken cevabi verecegiz. Isin en güzel yani bugün aldigimiz 1 puan bizi sezon sonuna ulastirabilir. 2 maçta 6 puan aldigimizda yüzde 99 sezon sonu hedefine ulasacagiz. Pes edecek, teslim olacak halimiz yok. Kimsenin kirilgan olma lüksü yok. Herkes kaldigimiz yerden devam edecek. Sadece galip gelemedigimiz için üzgünüz. Hafta içi çok ciddi bir sekilde hazirlandik. Bütün planlarimiz galip gelmek üzerineydi. Sezon sonu hedefine ulasmak için beraber yürümemiz gereken bir yok var ve hep birlikte yürüyecegiz" seklinde konustu.



Hüseyin Eroglu: "Ligde kalacagimizi düsünüyorum"

Altinordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroglu ise, "Öncelikle alt tarafta birçok takimi ilgilendiren maçti. Son haftalarda kimin ihtiyaci varsa o kazaniyor. Keske sampiyonlar belli olmasaydi, play-off’ta da birçok takim garantilemeseydi. Bu ister istemez takimi olumsuz etkiliyor. Buraya gelirken yogun atmosfer olacagini biliyorduk. Emniyete tesekkür ediyorum. Bizi taraftarla birlikte getirdiler. Bize su attilar öyle geldik. Emniyet daha farkli ve hizli getirebilirdi. Bunun disinda stat muhtesem, seyirci evet takimi destekliyor. Zor sartlar olacagini biliyorduk ama takimima güveniyordum. Belli bir noktadan sonra o seyirci baskisini kendi lehimize çevirip maça ortak olmamiz gerekiyordu. Maça iyi baslayamadik. Coskulu ve baskili baslayan Kocaeli takimi vardi. Diger maçlarda bu baskiyi yapmamislardi. Seyirciden aldigi coskuyla bunu gerçeklestirdiler. Biz dogru pozisyon alamadigimiz ve dönen toplari alamadigimiz için rakip 15-20 dakika etkili göründü. Ondan sonraki bölümde topa sahip oldugumuz, hücum girisimlerimizde net birkaç pozisyonumuz vardi. Bir gol attik. Bir ele çarpan pozisyonumuz vardi. Ilk yari biterken kendi hatamizdan, uzaklastiracagimiz toptan kalemizde golü gördük" ifadelerini kullandi.

"Seyirci ölüm kalim maçi olarak görüyordu"

’Pes etmeyen Altinordu vardi’ diyen Eroglu, "Bu seyirci önünde ne olursa olsun oynamamiz gerektigini oyuncularimla paylasiyordum. Son haftalarda yükselen saha içi performansimiz fiziksel ve taktiksel devam ediyor. Ikinci yari öne geçtik. Rakibin uzun toplarla gelecegini biliyorduk. 2-1 korumaya devam ederken kalecimiz hakemin el hareketinden dolayi yanilmisken golü yedik. Bu üzücü. Böyle bir golle berabere bitmesi bizi üzüyor. Bu atmosferde, yogun seyirci baskisinda gerçekten çok fazla hissettiriyorlar kendilerini. Kocaeli bu durumda olmasaydi seyirci daha pozitif destek verebilirlerdi. Bugün ölüm kalim maçi olarak baktiklari için biraz da sinirliydiler. Sahaya her sey yagdi. Bize gelmedi ama herkese gelebilirdi. Berabere bitti. Diger takimlardan ihtiyaci olanlar kazanmis. Ülkemizde son haftalarda maalesef böyle oluyor. Bizde kendi isimiz kendimiz bitirmek zorundayiz. Balikesir ve Bolu maçlariyla bitirecegiz. Ligde kalacagimizi düsünüyorum. Oyuncularima güveniyorum. Kocaelispor’a da basarilar diliyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA