Ismail Kartal Açiklamasi 'Mücadele Açisindan Herkes Elinden Geleni Yapti'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, 1-1 biten Besiktas derbisiyle ilgili eksik oyuncularin yerine oynayan ve sahada görev alan herkesin mücadele açisindan elinden gelenin en iyisini yaptigini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Fenerbahçe derbide deplasmanda Besiktas ile 1-1 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, derbilerin zorlugunu bildiklerini ifade ederek, "Bugünde Besiktas taraftarlarinin buradaki coskusu, takimlarina verdikleri enerjisiyle beraber çok zorlu geçecegini biliyorduk. Çok sert bir maç oldu. Çok fazla oyun durdu. Biz normalde biraz 55. dakikaya kadar çok fazla kendi oyunumuzu oynayamadik. Oyun çok fazla durdu, rakip sert baskilar yapti ve kendi taraftari önünde bizi oynatmamak için çok yakin baski kurarak oynamaya çalisti. Hakeme bunu müsaade etti. Bir gol attik, 1 tane daha pozisyonumuz vardi, Larin çikardi. Serdar’in vurmayip Irfan’a çikarsa bir pozisyon daha olabilirdi. Besiktas’inda pozisyonlari var. Kaçan penaltisi, direkten dönen pozisyonu var. Iki takimda çok iyi mücadele etti. Burada mücadele açisindan her iki takimda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalisti. Kazanmak için geldik. 7 oyuncunun yoklugunda buraya gelsek de sahaya çikan oyuncularimizi sahada olmayan arkadaslarini aratmadi. Burada 12 maçtir kendi evinde derbilerde kaybetmeyen Besiktas’a karsi 1 puanla ayriliyoruz. 1 puan kötü degil, ikinci bitirmek için mücadele ediyoruz" dedi.



"Mücadele açisindan herkes elinden geleni yapti"

Oyuncularinin performansina deginen Kartal, "Novak 1 gol atti, 2 penaltiya sebebiyet verdi. Kendisiyle konustum mecburiyetten oynattik. O da elinden geleni yapti. Gustavo iyi maç çikardi Tisserand da öyle. Sadece bu baski altinda, bu sertlikte biz daha iyisini yapabilirdik. Çok fazla uzun top oynadik. Mücadele açisindan herkes elinden gelenin en iyisini yapti" seklinde konustu.



"Serdar’in kredisi vardi"

Oyuncu degisiklikleri ve Serdar Dursun’un performansiyla ilgili konusan Ismail Kartal, "Bugün Serdar Dursun’u daha önce oyundan alacaktim. Istedigim baglantilari yapamadi, yapamadigi için ayakta da kalamadi. Aslinda bizim oradaki geçis oyunumuzda Serdar Dursun çok önemli oyuncu oldugu için bekledim yapacak diye. Devre arasinda uyardim. Kendi futbolumuzu oynayalim dedim. Kazaniriz kaybederiz dedim. Birazcik 55’ten sonra bunu yapmaya basladik, bu seferde Serdar Dursun 2. bölgeden 3’e gelip baglantilari kursaydi daha etkili olabilirdik. Bazen maç maç oyuncularin performanslari elinizde olmayan sekilde oluyor. Yapamiyorsunuz bazen. Hamleleri yaptik, hep bekledim daha öncede yapabilirdim. Bugüne kadar yaptigi için Serdar’in kredisi vardi" ifadelerini kullandi.

"Topun hizini arttirmada soru isaretleri var"

Takimin eksikleriyle ilgili açiklama yapan Kartal, "Crespo’nun olmayisi diger oyuncularin olmamasi, keske elimizde olsalar. Sanssiz sakatliklar yasiyoruz. Kas sakatliklari degil bunlar, oyun içerisinde normal bir çarpisma oluyor. Hep böyle sanssizliklar oldu. Bugüne kadar istedigimiz saglikli oyuncular elimizde olsa onlarla oynayabilsek. Onlarin yerine oynayanlarda bizim oyuncumuz. Gustavo bize göre çok iyi oynadi. Pas trafiginde bizim istedigimiz topun hizini arttirmada daha tam miyiz, soru isaretleri var. Bu takim bir sistemden bir sisteme geçti. Gustavo yeni yeni oynamaya basladi bunlar geçis süresinde olabilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA