Cihat Arslan Açiklamasi 'Kalite Farki Sonucu Belirledi'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Çaykur Rizespor karsisinda aldiklari maglubiyet sonrasi yaptigi açiklamada, “Kalite farki sonucu belirledi” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Yeni Malatyaspor, sahasinda Çaykur Rizespor’a 3-1 maglup oldu. Karsilasma sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, küme düsen 2 takimin mücadelesinde kendilerinin çogunlugu genç oyuncularla sahaya çiktigini söyledi.

Arslan, “Kolay degil tabii, Avrupa’nin en yasli liginde en genç oyuncularla oynuyoruz, maçin bütün özeti bu” diyerek mücadeleye çikan kadrolarinin yas ortalamasinin 19.9 yas oldugunu söyledi.

Karsilasmada 2-0 geriye düstükten sonra oyuncu degisikligine gittiklerini ve sonrasinda beraberligi yakalama firsatini da kaçirdiklarini belirten Arslan, “Beraberlik golü sansini kaçirinca onlar üçüncü golü atti. Sonrasinda rakip 3 önemli oyuncusunu oyuna dahil etti, biz de çocuklara kaldik, isin gerçegi bu” ifadelerine yer verdi.

"Takimin basina geldikten sonra 11 futbolcu kulüpten ayrildi"

Takimin basina geldikten sonra 11 futbolcunun kulüpten ayrildigina dikkat çeken Arslan, “Tabii alt yapiyi seviyoruz, genç oyuncular. Onlara da haksizlik olmasin, çok hazir olmadiklari bir arenada oynadilar, buna ragmen mücadele ettiler hepsine tesekkür ediyorum” dedi.

Geçen hafta Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile de görüstüklerini kaydeden Teknik Direktör Arslan, “Yaklasik 45 dakika görüstük. Takimin gelecegi hakkinda nasil kurtaririz, nasil sekillendiririz konularini konustuk” diye konustu.



"O zaman bu takima kilit vurulur"

Su an ellerinde kalan oyuncularin da gitmeleri durumunda kulübe kilit vurulacagini ifade eden Arslan, “Su lüksümüz yok; Dicko gitsin, Campi gitsin, Tetteh gitsin, Donsah gitsin. O zaman bu takima kilit vurulur, bu kadar basit. Bunlari görmek istemiyorsak bir an önce önlem almak lazim. Bizim derdimiz devam ediyor, mücadele ediyoruz. Bugün 2 düsen takimin mücadelesi vardi. Biz 11 oyuncu kaybetmistik, onlar ayni takimla geldi. Kalite farki sonucu belirledi diyebiliriz” seklinde konustu.

Bir basin mensubunun Mustafa Eskihellaç ile Dicko’nun kadroda neden olmadigini sormasi üzerine de konusan Arslan, “Onlarin olmamasindan benim de haberim yoktu. Baskanla görüsmüsler, öyle bir karar alindigindan benimde teknik direktör olarak haberim yoktu. Dicko parasal durumdan dolayi oynamadi, en azindan bir maas yatarsa oynayabilecegini söyledi.

Bir tek Tetteh’e ve Mustafa’ya yatti, digerleri futbolcu degil çünkü!” diyerek üstü kapali olarak yönetimi elestirdi.

Kaynak: İHA