Birisi Anneligin Önemine, Digeri Barisa Vurgu Için Kostu

Edirne’de düzenlenen 7. Uluslararasi Edirne Maratonu’nda 16 aylik bebegi ile katilan bir anne ile savasin yerini barisin almasi için beyaz takim elbiseyle katilan sporcular maratonun ilgi odagi oldu.

Yarismaya beyaz takim elbise giyerek katilan Bilal Gül, her yil katildigi maratona bu yil barisi simgeleyen beyaz renkli takim elbiseyle katildigini belirtti.

Yerli ve yabanci birçok sporcunun katildigi maratonda sporculardan birisi 16 aylik bebegi ile kosarak anneligin önemine, digeri ise beyaz beyaz takim elbise ile kosarak barisa dikkat çekti.

Bu yil maratonun Anneler Günü’ne denk gelmesi sebebiyle farkindalik olusturmak isteyen ve 16 aylik bebegi ile kosuya katilan Elif Kurtulmus ve savaslarin yerini barisin almasini istedigi için beyaz takim elbise ile kosan Bilal Gül, maratonun ilgi odagi oldu.

Maratona damga vuran noktalardan birisi de 16 aylik bebegiyle birlikte maratona katilan bir anne oldu. Anneler Günü olmasi ve bir annenin çocugu ile birlikte kilometrelerce kosarak maratonu bitirmesi, duygu dolu anlar yasatti.

"16 aylik bebegimle kosmak keyif verici oldu"

16 aylik bebegi ile birlikte maratona katilan Elif Kurtulmus, "Yaklasik 7-8 yildir kosuyorum. Çocugum ile birlikte kosmak zor oldu 6. Kilometrede aglamaya basladi sonra müzik açtim sustu. Daha önce de tekerlekli sandalye ile kosmustum. Bebegimle birlikte kosmak ayri bir keyif verdi" ifadelerini kullandi.

"Barisin simgesi olan beyaz takim elbise ile kosmaya karar verdim"

Maratona takim elbise ile katilan Bilal Gül, "Bu yil 7. kez düzenlenen Edirne Maratonu’nda kostum. Her yil katiliyorum. Buradaki tarihi güzellikleri kesfetmek için çok iyi bir firsat oldu. Tarihi Meriç ve Tunca Nehri köprülerinin üzerinden geçerek adeta tarihi yasiyoruz. Geçen yil kirmizi takim elbise ile kostum, bu sene dünyadaki durumlardan dolayi barisin simgesi olan beyaz takim elbise ile kosmaya karar verdim. Ülkemize deger katan büyük bir organizasyon burada olmaktan çok keyif aldim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA