Belediye Derincespor Yöneticileri Içini Döktü

TFF 2. Lig’e yükselme play-off’un kiyisindan dönen Belediye Derincespor’da kulüp baskani Ahmet Güntepe ve sportif direktör Mustafa Polat açiklamalarda bulundu. 34 haftadir futbolcularin hiç para alamadigini dogrulayan kulüp yöneticileri, “Maddi sikintimiz olmasa play-off oynardik. Futbolcularimiz icralik oldu yine de sesini çikarmadan mücadele etti fakat sözle motivasyon bir yere kadar” dedi.

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Belediye Derincespor, 2. Lig’e yükselmek için play-off oynama sansini son hafta kaybetti. Son haftaya kadar play-off umudunu sürdüren ancak Ofspor’un galip gelmesiyle ligi 6. sirada tamamlayan Derince ekibi büyük üzüntü yasandi. Futbolcular soyunma odasinda gözyasi dökerken yöneticiler ekonomik sikintilara ragmen play-off’un kiyisindan dönmenin ve emeklerin zayi olmasina üzüldü, destek alamamaya sitem etti. Maçin ardindan sorulari yanitlayan Belediye Derincespor Kulüp Baskani Ahmet Güntepe ve sportif direktör Mustafa Polat içini döktü. 34 haftalik lig maratonunda futbolculara hiç maç basi veremediklerini, ara ara harçlik verebildiklerini belirterek soyunma odasina girmeye yüzü olmadigini belirten kulüp baskani Güntepe, “Her birini alnindan öpüyorum. Bütün sezon boyunca para alamadilar ama çok iyi futbol ve karakter ortaya koydular. Kulübümüzdeki aile ortami bunu sagladi. Her biriyle gurur duyuyorum. Bu kadar büyük ekonomik sikintida bence çok basarili olduk” dedi.

Mustafa Polat ise haziran ayindaki kongrede ayriliklar olacaginin sinyallerini verdi.

“Maddi sikintimiz olmasa play-off hattindaydik”

Futbolculara sezon basindan beri hiç para verilmemesine ragmen futbolcularin ortaya büyük karakter koyduguna deginen Ahmet Güntepe, “Mali açidan sikinti hala yasiyoruz, teknik açidan da yasadik. Sag olsun futbolcularimiz bu konuda bizi mahcup etmediler. Maddi olarak büyük sikintilar yasamamiza ragmen su an takim 57 puan topladi. Benim için, takim için basaridir. Nasip olmayinca olmuyor. Bugün play-off beklentimiz yine vardi. Olmadi. Üzüldügümüz taraf çok. Futbolda bunlar var. Biraz da sans olmasi lazim. O da bizden yana degildi. Mali konuda bugüne kadar hiç açiklama yapmadim. Çocuklara 34 maçtir hiçbir maç basi veremedik, dogrudur. Neyle idare etmeye çalistik? Ara sira prim vermeye çalistik, cepleri para görsün dedik. Ama olmayinca olmuyor. Maçlar bitti evet ama hiçbir futbolcunun alacaginin kalmayacagini da taahhüt ediyorum. Ay sonuna kadar tüm alacaklarini ödeyecegiz. Futbolcu da geçim sagliyor, ev geçindiriyorlar. Para olmayinca ne kadar sözle motive etmeye kalksan da bir yere kadar. Derince Belediye Baskanimiz elinden geleni yapiyor ama genel ekonomik sikinti olunca bazi sorunlari asamadik. Bu sikintilari yasamasaydik belki su an hiçbir maçin önemi yoktu, play-off hattindaydik. Yönetime, teknik kadro ve futbolculara sezon boyunca iyi mücadele ettikleri, maddiyatsizliga ragmen böyle bir performans sergiledikleri için gerçekten tesekkür ediyorum. Bence basariliyiz. Haziran ayinda nasipse kongre yapacagiz. Orada her seyi degerlendirecegiz” ifadelerini kullandi.

“Resmi teklif yok. Ayrica kulübün satilmasini hos görmüyorum”

Kulübün satilacagiyla ilgili iddialara da açiklik getiren kulüp baskani Ahmet Güntepe, “Biz kulüp olarak böyle bir resmi teklif hiç almadik. Ne bana, ne yönetime herhangi bir teklif gelmedi. Hal böyle olunca bir sey dememiz dogru olmaz. Biz de bu konuyu sokaktan duyduk. Net bir sey diyemem. Kulüp baskani olarak sunu diyebilirim ki; satilmasini hos görmüyorum. Belediye Derincespor, Derince’nin takimidir. Su olabilir; iyi bir sponsor gelip bize destek verebilir mi? Verebilir. Herkese veriyorlar. Biz de sponsor destegi isteriz. Söz verenler oluyor ama yerine getirmiyorlar. Haricinde satisla ilgili bir bilgimiz yok” seklinde konustu.



“Icralik oldular yine de seslerini çikarmadilar”

Maddiyattan yana çektikleri sikintilara deginen Belediye Derincespor Sportif Direktörü Mustafa Polat ise, “Yaklasik 10 aydir onurlu mücadele veren futbolculari cani gönülden kutlamak istiyorum. 10 aydir maas verilmeyen, 34 maç basi verilmeyen bir Belediye Derincespor. Birçogu icralik oldu, seslerini çikarmadilar. Bir baskan ve ben varim su an surada. Insanin içi buruk. 16-17 milyon harcayan Mardinspor küme düstü. Gümüshane’nin durumu ortada. 3. Lig’de üçüncü yilimiz. Ilk yil ikinci olduk. 2’nci ve 3’üncü yilimizda da altinci olduk. Gönül isterdi ki bu sene play-off oynayalim. Az bir sey destek alabilmis olsaydik bu takimin yeri çok farkli olacakti. Maalesef maddiyattan dolayi büyük sikintilar çektik. Bu dogrudur. Sezon basindan beri bu sikintilari yasiyoruz. ‘Takim satildi, söyle oldu, böyle oldu’ diyorlar. Yani basimizda liman var. Limanin çöpü bile yeter bize. Içinde 6-7 tane büyük firma var. Bir sey istiyoruz. Önümüzü de kesiyorlar. 30 milyon Fenerbahçe Kadin Futbol takimina sponsorluk yapiyorlar. Ama maalesef bizim kulübümüze, oranin en çok kokusunu çeken bu ilçenin kulübüne komik rakamlar verdiler. Bu takim bir tek belediyenin eline kalmis" dedi.



“Futbolcularin parasini 15 gün içinde ödeyecegiz”

Kulübün yalnizca futbolculara borcu oldugunu ve bunu da 15 gün içerisinde ödeyeceklerini belirten Polat, "Bütçemiz 6 milyon. Üzerine çikmadik. Devlete borcumuz yok. Sadece futbolculara borcumuz var. Kimsenin alacagi kalmaz. Fakat insan istiyor ki; sicagi sicagina huzurlu bir sekilde insanlarin cebine parasini koyalim. Ama gerçekten onurlu bir kadromuz vardi. Son damlasina kadar mücadele ettiler. Soyunma odasinda çocuklarin hepsi agliyor. Bu da bizi yikti. Bu sezon ve bize unutamayacagimiz bir aci ani kaldi. Ömrü billah unutamayacagim. 25 yildir böyle bir lig yasamadim. Yönetim olarak futbol adina ne gerekiyorsa yaptik. Oyun yaptilar, oyunlarini bozmaya çalistik. Bizim rakiplere verecek paramiz da yok. Paralari çöpten bulmuyoruz. Rakiplere inanilmaz rakamlar telaffuz ediyorlar. Biz kendi kadromuzla yapabildigimizi yaptik. 17 milyon para harcamis. Mardin’de prim adam basi 60 bin TL. Gümüshane maçi kazandi 40’ar bin TL prim dagitti.

Bugün ligde kaldilar 50’ser bin TL prim dagittilar. Iki primleri 2 milyon yapiyor. Bizim bütün borcumuz bir milyon 700 bin anca eder. 15 gün içinde futbolcularin hem ayliklarini, hem de maç basilarini ödeyecegiz. 3 yil boyunca ne çaycisi, ne çimcisi hiçbir personeli de magdur etmedik. Bu konuda da vicdanimiz rahat" sözlerini kaydetti.



“Okyanusu geçtik, derede bogulduk”

Son dakikaya kadar ettikleri mücadeleyle Kocaeli’yi iyi temsil ettiklerini vurgulayan Mustafa Polat, "Parasizlik ve idari sikintilarla geçen sezonda bence Kocaeli’yi çok iyi temsil ettik. 5-6 futbolcumuzu su an istiyorlar. Mert Somay ve Taha disindaki tüm futbolcularla 2 yillik sözlesmelerimiz devam ediyor. Hazir bir takim. 3 yildir iskeleti bozmuyoruz. Hiçbir zaman hoca takimi yapmadik. Aile ortamini koruduk. Hocalar gelip geçicidir. O islere sokmadik kimseyi. Derince’nin canini acitacak arkadaslarla yola devam etmedik. Böyle de olunmasi lazim. Böyle oldugu zaman Derince 57 puan topluyor. Diger gruplarda bu puanlarla sampiyon olanlar var. Çok zorlu gruptu. Il takimlari ve Anadolu takimlari vardi. Onurumuzla mücadele ettik. Elimizden geleni yaptik. Bundan sonra Belediye Derincespor ailesi için kongre ne getirir, ne götürür bilmiyorum ama hayirlisi olsun. Bu sene böyle bir aci yasadik. Okyanusu geçtik, derede bogulduk. Ona üzülüyorum. 10 ay boyunca çok emek verdik. Güzel seyler yasattigimiza da inaniyorum" cümlelerini dile getirdi.

“Biz çok yorulduk. Gelecek arkadaslara basarilar diliyorum”

Haziran ayindaki kongre sonrasinda kendilerinin görevde olup olmayacaginin da belirsiz oldugunu söyleyen Polat, "Haziranda kongremiz var. Belki biz olmayiz. Bu yaristir. Biz buraya kadar getirdik. 3 yildir çekilen çileyi insanlar biliyor. Yeri geldi ekmegi bölüstük. Yeri geldi yemek çikmadi; çocuklari 3’erli, 5’erli gruplar halinde evimize götürdük. Burada aile ortami oldugu için takim basarili oldu. Ramazan ayinda hiç götürmediysek çocuklari 6-7 kere evimize yemege götürmüsüzdür. Ortada büyük emek var. Biz yorulduk. Çok yorulduk ve yiprandik. Kendimizden, ailemizden fedakarlik ettik. Özveri gösterdik. Yeni gelen arkadaslara teslim edecegiz. Erken konusmanin da anlami yok aslinda. Fakat Derince’de her zaman muhalefet vardir. Illa ki birileri çikar bu görevleri ister. Yaris içinde bizim yerimizde olmak isteyenler var. Ben kendi adima çok yoruldum. Gelecek arkadaslara görevlerinde basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA