Trabzonspor Sampiyon Olunca Bordo Mavi Renkteki Takilara Ilgi Artti, Taleplere Yetisemiyorlar

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon sampiyonlugu gögüsleyen Trabzonspor’da sampiyonluk kutlamalari devam ederken, taraftarlar Bordo Mavi renkteki takilara, bilekliklere, tespihlere ve hirkalara yogun ilgi gösteriyor. Takilarin yani sira Bordo Mavili hirkalar ve kesanlar da büyük ilgi görüyor.

Trabzon Ortahisar Halk Egitim Merkezi bünyesinde düzenlenen el sanatlari kurslarina katilan kursiyerler, ördükleri el sanatlarina sampiyon Trabzonspor’un forma renkleri olan bordo maviyi naksediyor. Bordo Mavi renklerde yapilan el ürünleri büyük ilgi çekerken, kursiyerler, ördükleri hasir ve kazaziye ürünlere Bordo Mavili motifler isliyor.

Ortahisar Halk Egitim Merkezinde görevli Kuyumculuk Teknolojisi ögretmeni Eda Bulut Sener, Trabzonspor’un sampiyon olmasinin ardindan bordo mavi renkli ürünlere büyük ragbet oldugunu ve taleplere yetisemediklerini söyledi.

Sener “Kursiyerlerimize hasir ve kazaziye kursu veriyoruz. Su an gündemimizde Trabzonspor’un sampiyon olmasindan kaynakli bordo mavi renklerden olusan tespihler, kolyeler, özel bileklikler yani Trabzonspor’u simgeleyen, temsil eden çalismalar yapiyoruz. Kursiyerlerimiz bu alanda yogun bir sekilde çalismalar yapiyor. Burada yapilan ürünler satis ofisimizde halkimiza sunularak satiliyor. Su an çok yogun siparislerimiz var. Bordo mavi renkli ürünlerimiz hat safhada. Bordo mavi renkler sampiyonluk öncesinde de hep ön planda oldu ancak bu sene ekstra bir talep oldu. Trabzonspor ürünlerine her zaman bir ragbet vardi ancak su an çok daha ragbet var ve siparisleri yetistirmeye çalisiyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Melek Turhal, sampiyon Trabzonspor’un renklerinden olusan takilari üretmenin heyecanini yasadigini ifade ederek, “Kursa birkaç ay önce katildim. Yapmis oldugumuz ürünlerle Trabzonspor’a destek oluyoruz ayni zamanda kazaziye sanatini ögreniyoruz. Su anda bordo mavi renklerden olusan bileklik yapiyorum. Basta biraz zor gibi gözükse de sonradan çok eglenceli gelmeye basladi.

Dolayisiyla ürünü bitirip sonucu görünce daha keyifli oluyor. Trabzon deyince sanat olarak ilk akla gelen kazaziye. Sampiyonluk için böyle bordo mavi renklerden olusan takilar yapabilecegimiz için daha da hevesli oluyoruz. Sampiyon da olduk, simdi daha da hevesli bir sekilde ürünleri ortaya çikartiyoruz. Kazaziyede bir çok renkler uygulanabiliyor ancak takimimiz sampiyon olmasi isledigimiz ürünlerin bordo mavi renklerden olusmasi bizi daha da mutlu ediyor” diye konustu.

Kursiyerlerden Özlem Yaylapinari da “Hirkalar el isleri yapiyoruz. Ürünlerimiz genelde bordo mavi renklerde olup Trabzonspor’u temsil ediyor. Trabzonsporumuz sampiyon oldu çok sevindik çok güzel bir duygu. Buradaki kursa yeni katildim. Burada bulunmaktan son derece memnunum hocalarimizla el isleri yapiyoruz. Bordo mavi örmek bambaska bir duygu bordo maviyi çok seviyorum. Bundan sonra bordo mavi ürünleri örmeye devam” seklinde konustu.

Kaynak: İHA