Riza Çalimbay Açiklamasi 'Tek Amacimiz Kupa Finaline Gitmek'

Sahasinda Kasimpasa’ya 3-1 yenilen Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, "Tek amacimiz kupa finaline gitmek" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasinda Kasimpasa ile sahasinda karsi karsiya gelen ve sahadan 3-1 yenilgiyle ayrilan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Çalimbay, "Kadroda rotasyon yaptik ama ne olursa olsun maçi iyi bir sekilde bitirmek için mücadele ettik. Baktiginizda Galatasaray maçinda oynayan kadrodan sadece 1 kisi oynadi. Bu rotasyonu da yapmak zorundaydik. Bazi arkadaslarimiza çok az sans vermistik, bazi arkadaslarimiz oynayamiyordu onlara da sans verdik onlarda oynadilar. Eger üç gün sonra kupa maçimiz olmasa daha degisik bir kadroyla çikacaktik. O zaman bu maç böyle olmazdi. Maça baktigimiz zaman 3-1’lik bir maç olmamasi gerekiyordu. Çünkü bizim en çok pozisyona girdigimiz bir maçti. Bayagi pozisyon kaçirdik, kaleci ile karsi karsiya kaldik atamadik bir sürü pozisyon yakaladik. Ama futbolun içerisinde bunlar oluyor. Orta sahamizda biraz sikintilar oldu ve beklemedigimiz goller yedik. Bazi arkadaslarimizdan çok memnunum bazilarindan degilim. Su an ki tek amacimiz kupa finaline gitmek" seklinde konustu.



"Amacimiz kupada finale kalmak"

Çalimbay, 11 Mayis Çarsamba günü Türkiye Kupasi’nda Alanyaspor ile oynayacaklari yari final rövans maçinin öneminden bahsederek, "Alanyaspor maçi bizim için çok önemli bir maç. Bu maça çok önem verdik, arkadaslarimizi sakatlanmamalari için riske atmadik. Bir iki arkadasimiz sakatlansa iki gün içerisinde iyilesme sansi maalesef olmayacakti. Gelen az bir taraftarimiz var, onlar için üzüldüm. Ilk 15 dakika arkadaslarimiz biraz bocaladi, ondan sonra düzeldiler. Bayagi da güzel pozisyonlar yakaladik atamadik. Herkesin kafasinda kupaya gitmek, final oynamak oldugu için biraz sikintilar yasadik. Tek amacimiz kupada finale kalmak. Onun için her seyimizi oraya verecegiz. Maglup oldugumuz için üzgünüz. Çok gol kaçirdik, kötü goller yedik" diye konustu.

Kaynak: İHA